Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bezpečný dům DOUBRAVAN Město ORLOVÁ. Výchozí stav objektu  Základní informace o objektu  Vývoj a změny v užívání objektu  Rekonstrukce bloku domu čp.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bezpečný dům DOUBRAVAN Město ORLOVÁ. Výchozí stav objektu  Základní informace o objektu  Vývoj a změny v užívání objektu  Rekonstrukce bloku domu čp."— Transkript prezentace:

1 Bezpečný dům DOUBRAVAN Město ORLOVÁ

2 Výchozí stav objektu  Základní informace o objektu  Vývoj a změny v užívání objektu  Rekonstrukce bloku domu čp. 1390  Popis problematiky a bezpečnostní rizika

3 Pohled na komplex DOUBRAVAN

4 Stav po rekonstrukci

5 Po měsíci užívání …

6 a také …

7 Hledání řešení  Průzkum mezi nájemníky domu  Získané poznatky  Konzultace navržených opatření s odborníky  Návrh realizace účinných opatření

8 Výsledky průzkumu  Volný vstup nepovolaných osob do budovy – bezdomovci, vandalové, narkomani, skupiny mladých výtržníků, ad.  Obavy z napadení ve společných prostorách domu, ve výtazích, sklepech.  Konfliktní nájemníci a jejich návštěvy.  Vysoká míra kriminality – majetková, násilná.  Souhlas většiny nájemníků s realizací potřebných bezpečnostních opatření.

9 Navržená opatření  Výměna vstupních dveří vč. el. zámku.  Instalace systému generálního klíče.  Výměna kování na patrech (únikové schodiště a vstupy k bytovým jednotkám).  Instalace doplňkového osvětlení u vstupu do domu.  Instalace kamerového systému – vstupní prostory, sklep a výtahy.

10 Realizace vybraných opatření

11 Doplňující informace  Obdobná opatření byla také využita v dalších domech (jiných vlastníků) ve městě.  Instalace bezpečnostních prvků zvyšuje pocit bezpečí u nájemníků a skutečně snižuje míru a závažnost kriminality.  Snižování škod na majetku a vybavení domu, eliminace narušování veřejného pořádku.  Zvýšení pravděpodobnosti dopadení pachatelů trestné činnosti.

12 Závěr  Děkujeme za pozornost  Pavlína Staniczková  David Pěntka


Stáhnout ppt "Bezpečný dům DOUBRAVAN Město ORLOVÁ. Výchozí stav objektu  Základní informace o objektu  Vývoj a změny v užívání objektu  Rekonstrukce bloku domu čp."

Podobné prezentace


Reklamy Google