Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_12_Jednoduché.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_12_Jednoduché."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_12_Jednoduché slovní úlohy, žerty Jednoduché matematické slovní úlohy, žerty, motivované krátkým příběhem. Mgr. Jana Kachlíková Jednoduché slovní úlohy, žerty

2 anotace Prezentace žáky učí komunikaci o způsobu řešení úloh, týmové řešení úloh, obhájit svůj vlastní názor. Pro 1. třídu z. š. Číslo a početní operace Obor přirozených čísel 1 - 20

3 Matematická pohádka Bylo jedno chudé království, kterému vládl král, který neuměl moc hospodařit. Povolal proto na svůj hrad odborné poradce, aby mu pomohli vyluštit několik matematických úloh. Podle všech pohádkových pravidel se první pustil do řešení chytrý Honza. Král slíbil:“Tady máš 5 matematických úloh. Když je vyluštíš, půl království a ruka mé dcery tě nemine.“ Honza se tedy pustil do počítání.

4 Myslím si číslo. Když k němu přičtu 5 a odečtu 3, dostanu číslo 7. Které číslo jsem si myslel? ? + 5 – 3 = 7 Jsem menší než 11 a zapisuji se dvěma číslicemi. Kdo jsem? 6? 8? 10? 2? 7?

5 Švadlena ušila pro princeznu první den 2 sukně, druhý den 5 sukní a třetí den 1 sukni. Kolik ušila švadlena celkem sukní?

6 Vajíčko natvrdo se vaří 8 minut. Za jak dlouho se uvaří dvě vejce? Na dotaz “Kolik jste chytil ryb?“ pan král odpovídá: “Ještě jednu a budu mít první.“ Kolik tedy chytil ryb?

7 Honza úkoly vyřešil. A co vy?


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_12_Jednoduché."

Podobné prezentace


Reklamy Google