Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry."— Transkript prezentace:

1 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry

2 PRONÁSLEDOVÁNÍ V ČÍNĚ

3 Pronásledování křesťanů v této zemi má mnoho forem a věřící jsou vystaveni mnoha útrapám. Křesťanští konvertité z menšin jako Tibeťané nebo muslimští Ujgurové čelí největšímu odporu, a to od rodinných příslušníků a svých komunit, kteří je tlačí k tomu, aby se vzdali křesťanství. Křesťané z většinové etnické skupiny Chan nadále čelí restrikcím ze strany úřadů. Církevní shromáždění jsou rušena nebo ukončována, právníci zastupující církve při soudních jednáních, při kterých bylo úředně přikázáno odstranit kříže, byli uvězněni. Cizí vliv na rychle rostoucí křesťanskou víru je považován za hrozbu pro čínskou vládu. (Open Doors)

4 Za křesťanské konvertity z oblastí s etnickými menšinami, kde jsou veřejná shromáždění omezována vládou a kde komunity tlačí na křesťany, aby se vrátili k původní víře. Za církve v provincii Če-tiang, kde v období od listopadu 2014 do října 2015 bylo strženo kolem 1 200 křížů. Za projekt Bible pro Čínu finančně podporovaný Nehemií.

5

6 V Číně jakožto nejlidnatější zemi na světě žijí stovky národů nezasažených evangeliem, jako třeba Huiové a Ujgurové, za které jsme se již modlili. V Číně žije více Mongolů nežli v samotném Mongolsku, a tento národ patří k nezasaženým národům. Tito lidé jsou převážně budhisté v kombinaci s různými etnickými náboženskými zvyky. Impérium Mongolů bylo největším impériem všech dob. Pro jejich krutost a foneticky stejné označení pekla, které je v řečtině označováno slovem tartar, je vystrašení Evropané považovali za pekelné bytosti.

7 Vnuk slavného Čingischána Kublajchán řekl Marko Polovi: „Jdi za svým papežem a požádej ho, aby tady vyslal stovku zkušených misionářů, kteří by vyučovali tvé náboženství, a kteří by se poměřili s místními čaroději. Pak se nechám pokřtít já i všichni magnáti a baroni a všechen lid učiní totéž. Pak tady bude více křesťanů, než existuje ve tvé části světa.“ I když tito misionáři nikdy nepřišli, dnes je v Číně velké probuzení a opravdu je možné, že je nyní v Číně více praktikujících křesťanů než v Evropě. Střízlivé údaje hovoří, že je zde více než 100 milionů věřících, a někteří tvrdí, že až 200 milionů. Toto probuzení se ale hlavně týká většinové národnostní skupiny Chan.

8 Za nezasažený národ Mongolů a probuzení i v jeho řadách.

9 Udělení mezinárodní ochrany pro 60 Číňanů v ČR, kteří žádají o azyl kvůli pronásledování křesťanů v Číně, bylo odloženo. „Tito mladí, upřímně věřící lidé, houževnatí a schopní se učit českému jazyku, budou žít dalšího půl roku v nejistotě, ve strachu o svoji budoucnost.“(TF) Toto rozhodnutí, jak se zdá, je pod politickým tlakem blížících se krajských voleb a taky firem a investorů z Číny. Vláda by přiznáním azylu tímto konstatovala, že se v Číně porušují lidská práva a křesťané jsou pronásledováni. Modleme se za tyto lidi, kteří jsou momentálně v Havířově a v Kostelci na Orlicí.


Stáhnout ppt "Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry."

Podobné prezentace


Reklamy Google