Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění."— Transkript prezentace:

1 Křesťanství Adámková

2 Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění si Boží přízně. – Např. modlení, chození do kostela, slušné jednání, zachovávání desatera, charitativní činnost, apod.

3 Co křesťanská víra není? Křesťané jsou dle této představy lidé, kteří tyto věci dělají proto, aby se dostali do nebe. Možná vás překvapím, ale to je přesně to, co křesťanská víra není. Vlastně je to pravý opak toho, co znamená věřit.

4 Ježíš Kristus Kdo byl Ježíš Kristus? –Velký učitel –Bůh

5 Co je tedy křesťanská víra? Věřit po křesťansku tedy znamená přijmout milost odpuštění vin skrze Ježíše Krista. Věřící člověk není ten, kdo se snaží být dobrý, a tak si zasloužit Boží přízeň či spásu, ale naopak člověk, který ví, že není dobrý, a že potřebuje milost.

6 Co je Bible? Bible obsahuje 66 knih, psaných 44 autory (státníci, rybáři, pastýři, básníci, učenci, lékař, apod. v průběhu 1500 let. Mezi lety 1400 až 400 př. Kr. bylo sepsáno: –39 knih Starého zákona Mezi lety 50 až 100 po Kr. vzniklo: –dalších 27 knih Nového zákona

7 Co je Bible? Bible je nejčtenější a nejvydávanější knihou v dějinách lidstva. Dle posledních statistik vychází 60 milionů výtisků ročně. Též v minulosti to byla nejvíce opisovaná a vydávaná kniha.

8 O Bibli Proč se Bible čte? Autentičnost Bible

9 K zamyšlení Kdo jsem? Odkud pocházím? Kam směřuji? A) Jsem shluk hmoty, která se náhodně shlukla, bez důvodu a bez záměru, a která nikam nesměřuje než k jistému a brzkému zániku.

10 Nebo …

11 K zamyšlení B) Jsem stvoření dobrého Stvořitele, jehož životním smyslem, posláním či cílem je být charakterem. Ve všem, co v životě dělám, jde o to dělat to charakterně, tedy dobře, tedy k Boží oslavě. Jsem bytost, která je Bohem milována, můj život je pro něj důležitý, a to až na smrt.


Stáhnout ppt "Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění."

Podobné prezentace


Reklamy Google