Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost elektrických zařízení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost elektrických zařízení."— Transkript prezentace:

1

2 Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost elektrických zařízení I. Bezpečnost elektrických zařízení I.

3 Bezpečnost elektrických zařízení

4 Živé č ásti elektrického za ř ízení jsou ur č eny k vedení elektrického proudu, p ř i normálním provozu i poruše jsou pod nap ě tím. Neživé č ásti elektrického za ř ízení mohou být vodivé nebo nevodivé. P ř i normálním provozu jsou bez nap ě tí, ale p ř i poruše se na nich m ů že nap ě tí objevit.

5 Bezpečnost elektrických zařízení Úrazy elektrickým proudem se vyskytnou tehdy, jestliže dojde k dotyku s č ástmi:

6 Bezpečná napětí podle prostorů

7 Bezpečné meze ustáleného proudu

8 PROVEDENÍ ELEKTRICKÝCH PŘEDMĚTŮ A ZAŘÍZENÍ

9 Na štítku nebo v jeho blízkosti mají označení dvojité izolace dvěma soustřednými čtverci

10 PROVEDENÍ ELEKTRICKÝCH PŘEDMĚTŮ A ZAŘÍZENÍ Zakázáno !

11 ZNAČENÍ ELEKTRICKÝCH ROZVODNÝCH SÍTÍ Uzemění Izolace

12 Nejčastěji používané sítě ksp.mff.cuni.cz

13 OCHRANA PŘED NEBEZPEČNÝM DOTYKEM ŽIVÝCH I NEŽIVÝCH ČÁSTÍ. http://www.quido.cz/mereni/izolacni1.jpg

14 OCHRANA PŘED NEBEZPEČNÝM DOTYKEM ŽIVÝCH I NEŽIVÝCH ČÁSTÍ.

15 Použitá literatura: [1]http://elektro.fs.cvut.cz/ZS/2141504.pdf/01_bezpecnost_prace_s_elektrickym_zar izenim.pdf [2] http://www.mti.tul.cz/files/evc/Bezp_h.pdf [3] www.elmo.czwww.elmo.cz [4] ksp.mff.cuni.cz [5] www.in-el.cz Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009

16 Děkuji Vám za pozornost Ing. Josef Nevařil Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Bezpečnost elektrických zařízení."

Podobné prezentace


Reklamy Google