Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen k osvojení poznatků o obcích, k seznámení s pojmy obec, město, vesnice. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci.

2 OBEC

3

4 Podle počtu obyvatel můžeme obce rozdělit na: OSADY VESNICE MĚSTA

5  Počet obyvatel do 3000  Bývají obklopeny přírodou  Zdravější životní prostředí  Menší dopravní provoz  Středem vesnice je náves  Domy jsou většinou rodinné se zahradou  Ve většině z nich je obecní úřad  Nejsou zde obchody, většinou jen obchod s potravinami  Kulturní, zdravotní a sportovní zařízení jsou zde zastoupeny v malé míře

6  Počet obyvatel více než 3000  Centrem města je náměstí  Větší dopravní provoz  Horší životní prostředí  Domy panelového typu (sídliště)  Velká města jsou rozdělena na části  Vetší množství kulturních, zdravotních a sportovních zařízení a úřadů  Velké množství různých obchodů (obchodní centra)

7 Do které obce zařadíš? KOSTEL OBCHODNÍ CENTRUM ŠKOLA KNIHOVNA DIVADLO NEMOCNICE NÁMĚSTÍ ZDRAVOTNÍ STŘEDISKO KINOMUZEUM KOUPALIŠTĚ NÁVES NÁMĚSTÍ

8

9 ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět. Brno: Nová škola, 2008, ISBN 80- 7289-097-2. Obrázky z galerie Klipart


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google