Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvorba HDR fotografií Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvorba HDR fotografií Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová."— Transkript prezentace:

1 Tvorba HDR fotografií Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová

2 Anotace Název školy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Adresa školySokolovská 1638, 568 02 Svitavy IČO62033026 Operační programOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.1.28/01.0050 Označení vzdělávacího materiálu 1.IT - K_INOVACE_1.IT.18 Tematická oblast Název vzdělávacího materiáluTvorba HDR fotografií Druh učebního materiáluVýukový materiál Anotace Výuka tématu grafika, rastrová grafika, práce s programem Zoner Photo Studio Klíčová slova HDR, Zoner Photo Studio, efekty, ořez, rastrová grafika Ročník2. Typická věková skupina16–18 let Speciální vzdělávací potřebyŽádné AutorDitta Kukaňová Zhotovenoříjen 2013 Celková velikost33,7 MB

3 TVORBA HDR FOTOGRAFIÍ Zoner Photo Studio

4 CO JE TO HDR? HIGH DYNAMIC RANGE IMAGING Jde o speciální postup, který umožňuje vyšší rozdíl mezi expozicemi – tedy mezi nejtmavšími a nejsvětlejšími místy

5 KROK PRVNÍ: TŘI RŮZNĚ EXPONOVANÉ FOTOGRAFIE HDR obrázek skládá použitím tří dalších s různými expozicemi: podexponované (EV -x), normální a přeexponované (EV +x). Většina digitálních fotoaparátů nastavení expozice podporuje, některé mají i funkci auto-bracket, která vyfotí za sebou tři snímky s různou expozicí. Taky je možné fotit do formátu RAW a poté jen vytvořit tři snímky posunutím expozicí.

6 KROK DRUHÝ: SLOŽENÍ FOTOGRAFIÍ

7 Zkontrolujeme výběr správných fotografií

8 Seřazení snímků podle expozice, tažením myši lze změnit polohu snímků v případě, že došlo ke špatné detekci Editorem

9 Nastavení světel a stínů – práh přechodu, intenzita, rozmazání masky, kontrast

10 Pokračujeme otevřením v editoru, kde snímek můžeme dalšími úpravami ještě doladit.

11 Původní snímek

12 HDR snímek © Ditta Kukaňová, Dolomity

13 Původní snímek

14 HDR snímek

15 POUŽITÉ FOTOGRAFIE Archiv autorky


Stáhnout ppt "Tvorba HDR fotografií Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová."

Podobné prezentace


Reklamy Google