Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_CJ4_Shoda přísudku s podmětem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_CJ4_Shoda přísudku s podmětem."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_CJ4_Shoda přísudku s podmětem TEMA: Český jazyk – shoda přísudku s podmětem

2 ANOTACE MATERIÁL URČEN PRO ŽÁKY 4. TŘÍDY NA ZŠ VHODNÝ PRO POUŽITÍ NA INTERAKTIVNÍ TABULI SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM, DOPLŇOVÁNÍ KONCOVEK SLOVESNÝCH TVARŮ, VYHLEDÁVÁNÍ PODMĚTU VE VĚTÁCH, VYHLEDÁVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN A URČOVÁNÍ MLUVNICKÝCH KATEGORIÍ

3 Podtrhni ve větách podměty, doplň správné koncovky slovesných tvarů Táborníci rychle ustlal i postele. Žáci spěchal__ do školní jídelny. Výrobci sportovních potřeb se předháněl__ v nabídce zboží. Na letišti se zavazadla blížil__ po dopravním pásu. V jídelně si děti vybíral__ stále stejné stoly. Lavičky v parku zářil__ novým nátěrem.

4 Vypiš z cvičení podstatná jména a urči mluvnické kategorie Táborníci rychle ustlali postele. Žáci spěchali do školní jídelny. Výrobci sportovních potřeb se předháněli v nabídce zboží. Na letišti se zavazadla blížila po dopravním pásu. V jídelně si děti vybíraly stále stejné stoly. Lavičky v parku zářily novým nátěrem. VZOR: Táborníci – rod muž. živ., č. množ., 1. pád, vzor pán _____________________________________________ _____________________________________________ _____________________________________________

5 ZDROJE V prezentaci byly použity obrázky z programu Microsoft PowerPoint (obrázky klipart z balíku Microsoft Office 2010)


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_CJ4_Shoda přísudku s podmětem."

Podobné prezentace


Reklamy Google