Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35."— Transkript prezentace:

1 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35

2 USA - United States of America Federace ……států (každý má hvězdu na vlajce) Dva z nich ……………….a ………………………… leží mimo společ. území Počet obyvatel : ……………………… Rozloha:………………….. Hlavní město: ……………………………..

3 Hospodářství : patří mezi nejvýkonnější na světě - obrovské zásoby surovin (černé uhlí, ropa, zemní plyn, měď, zlato) - největší dovozce surovin- důvod - šetření vlastních zdrojů - největší výrobce el. energie na světě (70% z ……..elektráren, 20% z ……………, zbytek z vodních a větrných) - nejnovější technologie - politická a vojenská moc ve světě – ovlivňují mezinárodní konflikty - hustá a kvalitní dopravní síť (kamionová doprava, velký počet os. aut) spojení se světem – letecké a námořní linky

4 New York Obr. 1

5 Washington Obr. 2

6 Území USA rozdělujeme na tři regiony: východ a jih střed západ Mapka učebnice str. 55 Práce s atlasem a učebnicí: 1.Hlavní oblasti těžby v USA ………………………………………………………………….. 2.V které oblasti se nachází nejvíce atomových elektráren …………………….. DOMÁCÍ ÚKOL 1. Jaký je aktuální kurz amerického dolaru k české koruně 2. Kolik časových pásem zahrnuje USA ?

7 DVOŘÁK, Jiří, Alice KOHOUTOVÁ a Pavel TAIBR. Zeměpis 7: pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. vyd. Praha: Fraus, 2005, 128 s. ISBN 80-723-8304-3. c Použitá literatura: Zdroje: Obr.1 Fotografie je z vlastního archivu autora. Obr. 2 Fotografie je z vlastního archivu autora.

8 Autor: Radomír Schoř Vytvořeno: 12. 1. 2012 Ročník: sedmý Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Regiony světa Téma: Severní Amerika Pomůcky: Učebnice zeměpisu pro 7. ročník, atlas, dataprojektor, PC Anotace: Materiál je určen k probírání učiva o USA. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2637 Název vytvořeného materiálu: USA


Stáhnout ppt "Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35."

Podobné prezentace


Reklamy Google