Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,"— Transkript prezentace:

1 Centrum energeticky efektivních budov

2  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií, procesů, řídících systémů pro energeticky efektivní budovy a pro průmyslový výzkum.

3  Naše aktivity vedou k pochopení fungování všech aspektů energeticky efektivních budov, jejich návrhu, realizaci, měření efektivity a ekonomiky. Navazují na ekosystém dalších aplikací průřezově obory a k efektivnímu využití těchto technologií zejména při rekonstrukci starších objektů.

4  Příjmy CLB jsou postavené na mixu :  Příjmy z pronájmů infrastruktury (pronájmy kanceláří, laboratoří, technologií)  Zapojení do společných projektů financovaných třetími stranami (TAČR, EU fondy aj.)  Podíl na vytvořeném IP duševní vlastnictví  Podíl na nově vzniklých firmách, (startups, spin off)  Technologické poradenství a business development

5 Tematicky jde o:  využívání baterií pro skladování energie z obnovitelných zdrojů, návrh implementace, realizace, příp. výroba baterií  řídící systémy inteligentních budov (nadstavba Building management system) zaměřené na komplexní řízení energií a pasivních prvků budovy  zapojení do SMART CITIES aktivit z pohledu energetiky a využití obnovitelných zdrojů napříč obory

6 Zapojeným firmám poskytujeme služby v oblastech:  Sdílení prostor laboratoře,  Kolaborativní výzkum – projektové řízení, sdílení rizik  Internacionalizace vývoje i obchodu  Společný marketing produktů  Financování, zejména propojení na veřejné zdroje financování vývoje a výzkumu.  Právní a obchodní poradenství  Testování nových technologií  Využití nejnovějších trendů s řešením pro energeticky účinné budovy  Zadávání veřejných zakázek na výzkum a vývoj programů

7  Dnešní energetická situace na trhu si vyžaduje využívání nových moderních zdrojů energií, a to jak elektrických, tak tepelných a samozřejmě i dalších. Proto je nutné se této problematice věnovat, vyhledávat tyto nové zdroje. Tato oblast není v současné době ani řádně probádána, natož běžně využívána v reálném provozu.

8  CLB si klade za cíl obohatit současnou situaci na energetickém trhu. Prosadit využívání nových a to i netradičních a alternativních zdrojů energie a způsobu jejich využívání.

9 Děkuji za pozornost RG Group, a. s. Budějovická 255 397 01 PÍSEK


Stáhnout ppt "Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,"

Podobné prezentace


Reklamy Google