Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu."— Transkript prezentace:

1 Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu Průmyslová hnojiva Autor Ing. Jitka Krobová Tematická oblast Pěstování rostlin pro 2. a 3. ročník agropodnikání Ročník Druhý ročník agropodnikání Datum tvorby 2.11.2012 Anotace Žáci se naučí rozdělit a použít průmyslová hnojiva v praxi. Žáci pochopí princip dávkování a míchání postřikové jíchy Metodický pokyn Výukový materiál je ve formě prezentace a žáci se budou setkávat s tímto tématem od 2. ročníku až k maturitní zkoušce.

2 ANORGANICKÁ - JSOU VYRÁBĚNA PRŮMYSLOVĚ  JEDNOSLOŽKOVÁ- obsahují jednu živinu  VÍCESLOŽKOVÁ – obsahují 2 a více živin

3 Rozdělení - podle živiny, která je obsažena v hnojivu  DUSÍKATÁ  FOSFOREČNÁ  DRASELNÁ  VÁPENATÁ

4 JAKO HLAVNÍ ŽIVINU OBSAHUJÍ DUSÍK A JSOU VE FORMĚ  LEDKOVÉ (NO 3 ) -LEDEK (DUSIČNAN) VÁPENATÝ  AMONNÉ (NH 4 ) – SÍRAN AMONNÝ  KOMBINACE FORMY LEDKO-AMONNÉ – LEDEK AMONNÝ S VÁPENCEM

5 HLAVNÍ SLOŽKA FOSFOR  SUPERFOSFÁT – POUŽÍVÁME PŘI PŘEDSEŤOVÉ PŘÍPRAVĚ PŮDY

6 HLAVNÍ SLOŽKOU JE DRASLÍK  DRASELNÁ SŮL – POUŽÍVÁME K ROSTLINÁM, KTERÉ NEJSOU CITLIVÉ NA CHLÓR  KAINIT - NIŽŠÍ OBSAH K 2 O

7 HLAVNÍ ŽIVINOU JE VÁPNÍK  PÁLENÉ VÁPNO – POUŽITÍ PŘI PODZIMNÍ ORBĚ  MLETÝ VÁPENEC – POMALEJŠÍ PŮSOBENÍ

8  HNOJIVA S VÍCE ŽIVINAMI  NPK – HNOJIVO OBSAHUJE TŘI ŽIVINY  DUSÍK, FOSFOR, DRASLÍK

9  CHARAKTERIZUJTE JEDNOSLOŽKOVÁ HNOJIVA  VYJMENUJTE DUSÍKATÁ HNOJIVA  ZAŘAĎTE HNOJIVO SUPERFOSFÁT  JAKOU FUNKCI MAJÍ VÁPENATÁ HNOJIVA?

10 Obr. 1.  http://cs.wikipedia.org/wiki/Hnojiva http://cs.wikipedia.org/wiki/Hnojiva  Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora  Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.  TEKSL, Milan. Pěstování rostlin: učebnice pro střední zemědělské školy. Vyd. 1. Praha: Credit, 1996. 300 s. ISBN 80-901-6457-9.


Stáhnout ppt "Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu."

Podobné prezentace


Reklamy Google