Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ S MATERIÁLOVÝM STYKEM SVAŘOVÁNÍ 4. Svařování plamenem a metodou WIG OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U-2-027.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ S MATERIÁLOVÝM STYKEM SVAŘOVÁNÍ 4. Svařování plamenem a metodou WIG OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U-2-027."— Transkript prezentace:

1

2 NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ S MATERIÁLOVÝM STYKEM SVAŘOVÁNÍ 4. Svařování plamenem a metodou WIG OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U-2-027

3 Svařování plamenem Při svařování plamenem jsou svařované díly nataveny plamenem hořáku, ve kterém se spaluje hořlavý plyn – propan nebo acetylén s kyslíkem. Kyslíko-acetylenový plamen má teplotu přibližně 3 200°C

4 Svařovací souprava

5 Metoda WIG Při obloukovém svařování WIG se používá pevná neodtavující se wolframová elektroda a přídavný materiál se ve formě tyčinek vsunuje ručně do svařovacího oblouku. Metoda WIG se záporně polovanou wolframovou elektrodou se používá hlavně ke svařování legovaných ocelí a neželezných kovů a jejich slitin (nerez, hliník, měď apod.).

6 Svařování zařízení metody WIG

7 Elektroda má ostrý hrot zaručující stabilní oblouk a přesné vedení. Průvar se svarovou lázní je úzký a hluboký.

8 Opakování a prohloubení znalostí Jakou teplotu má kyslíko-acetylenový plamen ? Popiš svařovací soupravu pro svařování plamenem Popiš svařovací zařízení metody WIG Pro jaké materiály se používá svařovací metoda WIG ?

9 Použitá literatura : Moderní strojírenství pro školu i praxi Josef Dillinger a kolektiv www.svarovani-eu.cz www.esab.cz


Stáhnout ppt "NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ S MATERIÁLOVÝM STYKEM SVAŘOVÁNÍ 4. Svařování plamenem a metodou WIG OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U-2-027."

Podobné prezentace


Reklamy Google