Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor:Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma:Člověk a svět práce Tématický celek:Technologické procesy Ročník:4. Datum tvorby: 25.03.2013 Datum a místo ověření:11.04.2013 Druh učeb. materiálu: Prezentace, Anotace: Porážení drůbeže, usmrcování a vykrvení, škubání, kuchání a konečná úprava Klíčová slova: drůbež, Metodický pokyn:Určeno k výkladu do hodiny i k samostudiu. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

2 Porážková linka drůbeže  příjem - modré světlo - uklidnění  zavěšení drůbeže - háky na lince  omráčení  vodní lázeň - zvýšení vodivosti  napětí 180 V  vykrvení  hrabavá drůbež - pomocí automatického nože  vodní drůbež - ručně - krev pro lidskou výživu

3  škubání - horká voda  voskování a chlazení  pouze u vodní drůbeže  opětovné škubání  otevírání kloaky a dutiny břišní  ručně u vodní drůbeže  vyjmutí vnitřností

4  rozdělení vnitřností  poživatelné - srdce, žaludek, játra  nepoživatelné - plíce, střeva, žlučník  odřezání hlavy - dočištění krku  jakostní kontrola  chladící vana - snížení tělesné teploty  rozdělení do jakostních tříd

5 balení drobových balíčků vážení a balení masa zmrazení - teplota -36 o C expedice Porážková linka - ukázka http://www.youtube.com/watch?v=RV-rO2-Rwz4 4.50 “ - 10.00 “ porážková linka kuřat


Stáhnout ppt "Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší."

Podobné prezentace


Reklamy Google