Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Pocházíme z Moravskoslezského kraje, z Města Albrechtic v okrese Bruntál.  Jsme žáci sedmých a osmých tříd základní školy.  Vznikli jsme v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Pocházíme z Moravskoslezského kraje, z Města Albrechtic v okrese Bruntál.  Jsme žáci sedmých a osmých tříd základní školy.  Vznikli jsme v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1

2  Pocházíme z Moravskoslezského kraje, z Města Albrechtic v okrese Bruntál.  Jsme žáci sedmých a osmých tříd základní školy.  Vznikli jsme v rámci projektu Minipodnikání na ZŠ.  V našem minipodniku pracují dvě skupiny:  Kluci ze sedmých tříd vyrábějí obrázky na trička.  Dívky a chlapci z osmých tříd zhotovují fotokalendáře.

3  Vyrábět obrázky na bavlněná trička pomocí papírových šablon, foukacích fixů, fixů a sprejů na textil.  Fotit na přání zákazníků - skupinky, různé oslavy, přírodu a na základě fotek tvořit fotokalendáře.  Místo podnikání: Základní škola Město Albrechtice.  Vedení:  Prezident: Adam Tuhý  Finanční ředitel: Michal Šlor  Marketingový ředitel: Michal Kvasnica  Vedoucí výroby: Jonáš Tkaczyk  Ostatní členové: Jana Táborská, Marie Murová, Ondřej Němec, Alexandra Šolcová a Tomáš Včelný

4 Pozitivní :  Už víme, že dobrá práce stojí hodně času.  Fotíme z profesionálnějšího pohledu.  Jsme více zodpovědní.  Naučili jsme se více komunikovat s lidmi.  Prezident se učil rozhodovat.  Umíme vést peněžní deník a vyplňovat příjmové doklady.  Někteří z nás se naučili pracovat s iPady. Negativní :  Se zákazníky, kteří zrušili objednávku, když jsme měli nakoupený materiál.  Zjistili jsme nevýhody dostupnosti webových stránek zdarma.  S celým podnikáním jsme začali pozdě.  Na práci se nepodílel celý tým, někteří v průběhu odešli.  Nízký prodej a nedostatečná prezentace výrobků.

5  Průzkum trhu – dotazníky mezi žáky 3. - 9. tříd  Propagace: vytvořili jsme naše logo, vizitky, webové stránky  Prodejní akce:  Linhartovský zámek - velikonoční trhy  ZŠ Město Albrechtice - stánkový a osobní prodej  Městský úřad Město Albrechtice  Ceny výrobků:  Trička: 130 Kč a 150 Kč  Kalendáře: 150 Kč a 180 Kč

6 Finanční zpráva:  Příjmy z projektu minipodnikání: 18 150 Kč  Příjmy z prodeje triček: 6 430 Kč  Příjmy z prodeje kalendářů: 8 400 Kč  Výdaje z projektu minipodnikání: 18 150 Kč  Výdaje (trička, kalendáře): 2 233 Kč  Sponzorský dar 5 000 Kč  Zisk 7 597 Kč

7  Dosažený zisk použijeme pro naše další vzdělávání.  Dokázali jsme uskutečnit své nápady.  Naše výrobky se líbily a prodávaly se.  Vyzkoušeli jsme si práci v týmu a manažerské pozice. Vize :  Koupíme si autorská práva, tiskařský stroj, program na editaci fotek a kvalitní fotoaparát.  Zlepšíme propagaci – reklamu.  Zkvalitníme výrobky a rozšíříme nabídku.  K podnikání si pronajmeme prostory.

8 Jsme moc rádi, že jsme měli možnost být součástí projektu Minipodnikání na ZŠ. Děkujeme za pozornost!


Stáhnout ppt " Pocházíme z Moravskoslezského kraje, z Města Albrechtic v okrese Bruntál.  Jsme žáci sedmých a osmých tříd základní školy.  Vznikli jsme v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google