Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM 7. Vše o zaškolení ZP 311 – 2 W 01 (Základní zaškolení z nahřívání a řezání kyslíkem) OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U-3-028.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM 7. Vše o zaškolení ZP 311 – 2 W 01 (Základní zaškolení z nahřívání a řezání kyslíkem) OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U-3-028."— Transkript prezentace:

1

2 ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM 7. Vše o zaškolení ZP 311 – 2 W 01 (Základní zaškolení z nahřívání a řezání kyslíkem) OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U-3-028

3 Tématický plán zaškolení Seznámení s obsluhou svařovacího zařízení – autogenu Nastavení plamene pro nahřívání nebo řezání materiálů Technologie nahřívání a řezání materiálů Ukončení nahřívání nebo řezání materiálů BOZP a PO Test

4 Pár testových otázek z bezpečnostních předpisů 1. Co považujeme za svářečské pracoviště ? a) Prostor, kde se připravují dílce pro svařování. b) Prostor, ve kterém jsou umístěny láhve a svařovací soupravy. c) Prostor vymezený pro svařování prováděném stále nebo přechodně. 2. Jaký materiál se používá na těsnění pro kyslík ? a) Kůže, klingerit. b) Tvrdá guma, azbest. c) Fibr, měď.

5 3. Mohou se kyslíkové láhvové ventily, svařovací hořáky a další příslušenství mazat ? a) Mohou. b) Nesmí. c) Mohou, ale jen vazelínou odolnou proti vlhkosti. 4. Co provede svářeč s vadnými přístroji a příslušenstvím pro svařování ? a) Neodkladně je opraví. b) Označí je a používá se zvýšenou opatrností. c) Vyřadí je z používání. 5. Jakým způsobem zjišťujeme netěsnosti spojů u svařovacích zařízení ? a) Plamenem – zápalkou nebo zapalovačem. b) Pěnotvorným roztokem – např. mýdlovou vodou. c) Čichem.

6 6. Jak se rozmrazují zamrzlé redukční ventily a vodní předlohy ? a) Žhavým předmětem. b) Plamenem. c) Horkou vodou, horkým vzduchem nebo ohřátým pískem v pytlíku. 7. Co provede svářeč při zpětném šlehnutí plamene do hořáku ? a) Uzavře ventily a hořák vymění. b) Uzavře ventily hořlavého plynu a kyslíku na hořáku, hořák ochladí vodou a profoukne kyslíkem. c) Uzavře ventil hořlavého plynu, hořák ochladí za stálého foukání kyslíku. 8. Jak se provede zajištění hadic na hadicové přípojky nebo hadicové spony ? a) Pečlivě drátem. b) Svorkami vyrobenými pro tento účel. c) Hadice není nutno zajišťovat.

7 9. Jaká je nejmenší přípustná délka hadic pro plamenové svařování ? a) 10 m. b) 5 m. c) 3 m. 10. Jaká může být nejmenší vzdálenost náhradních lahví na pracovišti od otevřeného ohně ? a) 1 m. b) 3 m. c) 5 m. 11. Jaké je barevné označení láhve pro kyslík dle ČSN EN ? a) Celá černá. b) Modrá, na vrcholu bílá, označená písmenem N. c) Zelená, na vrcholu černá, označená písmenem N.

8 1. c 2. c 3. b 4. c 5. b 6. c 7. b 8. b 9. b 10. b 11. b Správné odpovědi

9 Použitá literatura : Databáze testových otázek TDS Brno - SMS


Stáhnout ppt "ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM 7. Vše o zaškolení ZP 311 – 2 W 01 (Základní zaškolení z nahřívání a řezání kyslíkem) OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U-3-028."

Podobné prezentace


Reklamy Google