Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. Mnichovská dohoda a karikatura VY_32_INOVACE_140316 12. března 2013

2 Opakování 1.Kdy byla dojednána Mnichovská dohoda? 2.Kdy byla podepsána? 3.Který základní požadavek obsahovala Mnichovská dohoda? 4.Kdo z reprezentantů ČSR dohodu v Mnichově podepsal?

3 Uveďte jména politiků, kteří podepsali Mnichovskou dohodu

4 Prohlédněte si dobře tuto karikaturu a odpovězte na otázky: 1.V čem se kresba liší od předchozí fotografie? 2.Co vyjadřují postoje jednotlivých figur? 3.Které objekty najdete na obrázku a proč zde jsou?

5 Prohlédněte si dobře tuto karikaturu a odpovězte na otázky: 1.Kdo je oním vlkem a jak to dokážete? 2.Koho asi představují obě figury v levém dolním rohu a co dělají? 2.Koho představuje ona tajemná postava v pozadí?

6 Podívejte se na krátký dokument, který shrnuje nejdůležitější události sledovaného období: http://www.stream.cz/slavnedny/759915-30- zari-den-kdy-byla-podepsana-mnichovska- dohoda Mnichov v souvislostech

7 Zdroje Slide 3 Dostupné z: [2013_03_12] Slide 4 Dostupné z: [2013_03_12] Slide 5 Dostupné z: [2013_03_12]


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google