Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2511 Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2511 Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_VKZB1/10 Druh učebního materiálu: test Cílová skupina: žáci 2. stupně základní školy Typická věková skupina: 12 až 15

2 Předmět: výchova ke zdraví Ročník: žáci 2. stupně Anotace: Tento učební materiál doplňuje učivo. Žáci si ověřují své znalosti, pracují na samostatných PC stanicích v učebně dle pokynů, vybraní žáci pracují s dotykovou tabulí. Klíčová slova: menstruace, vaječníky, děloha, vejcovody Speciální vzdělávací potřeby: žádné Datum: srpen 2011 Autor: Kamila Bubáková Zdroje: Autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, pokud není uvedeno jinak, je Kamila Bubáková. Klipart

3 Test

4 a) 28 dnů b) 30 dnů c) 32 dnů

5 a) Progesteron b) Testosteron c) Estrogen

6 a) 1. – 5. den b) 14. den c) 28. den

7 a) ANO b) NE

8 a) Děloha b) Vejcovody c) Vaječníky

9 a) Období po porodu b) Období před první menstruací c) Období, kdy u starší ženy přestává menstruace

10 a) Jahody b) Hrušky c) Jablka

11 a) Ve vaječníkách b) Ve vejcovodech c) V děloze

12 a) Uvolnění vajíčka z folikulu b) Putování vajíčka vejcovodem c) Vnoření vajíčka do děložní sliznice

13 a) dny b) 4 – 6 dnů c) 8 – 9 dnů

14 1. A 2. B 3. B 4. A 5. C 6. C 7. B 8. B 9. C 10. B


Stáhnout ppt "Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2511 Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:"

Podobné prezentace


Reklamy Google