Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÍTEJTE V MLADOŇOVICÍCH! Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÍTEJTE V MLADOŇOVICÍCH! Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165."— Transkript prezentace:

1 VÍTEJTE V MLADOŇOVICÍCH! Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165

2 AnotaceMiniprojekt, který si klade za cíl seznámit s prostředím naší vesnice. Využívá reprodukci formou hry „Na reportéra“. Mezipředmětový vztah s vlastivědou. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětČeský jazyk Očekávaný výstupReprodukuje obsah přiměřeně složitého sdělení a zapamatuje si z něj podstatná fakta. Volí náležitou intonaci, přízvuk, pauzy a tempo podle svého komunikačního záměru. Rozlišuje spisovnou a nespisovnou výslovnost a vhodně ji využívá podle komunikační situace. Druh učebního materiáluMiniprojekt Cílová skupinaŽáci 4. ročníku Metodický postupJe uveden v textu Datum19.9.2012

3 OSNOVA: 1/ Poloha obce v České republice 2/ Současnost: Počet obyvatel, jméno starosty, části obce, podniky a organizace v obci 3/ Sportovní a společenský život /zájmové spolky/ 4/ Minulost Mladoňovic, památky 5/ Závěr: Proč se nám tu líbí Poznámka: Informace si můžete připravit ve skupinách například formou domácího úkolu a poté si každý napíše svůj vlastní miniprojekt doplněný obrázky. Další práce s textem: Takto připravený text je možno využít i jinak. Při hře „Na reportéry“ jej lze nahrát a posléze hodnotit formulace i projev spolužáků.

4 SOUTĚŽ /přesný popis znaku/ Zajímavým zpestřením hodiny může být popis znaku. V rámci reprodukce se jej naučíme nazpaměť a pak soutěžíme o co nejpřesnější popis: V modro-červeném polceném štítě vlevo půl stříbrné korunované orlice se zlatou zbrojí, korunou kolem krku a jetelovitě zakončeným perizoniem. Vpravo zlatý žernov s vodorovným otvorem pro kypřici pod dvěma stříbrnými liliemi. Nejdříve si na obrázku ukažte podtržená slova.

5 BESEDA S PAMĚTNÍKEM ČI STAROSTOU OBCE Stručné informace k obci: Poloha: okres Třebíč, kraj Vysočina, 5 km východně od Jemnice Části obce: Mladoňovice, Dobrá Voda, osada U Tří Koroptví Současnost: starosta Jan Chloupek, základní škola 1. – 5. ročník, mateřská škola, největší podniky: SWN /dřevozpracující/, zemědělské družstvo Pamětihodnosti: Archeologické naleziště, historická zvonička v osadě U Tří Koroptví, stará lípa na rozcestí U Tří Koroptví, pomník padlých v 1. světové válce v Dobré Vodě, pamětní deska Petra z Mladoňovic. Zájmové spolky: SDH, TJ, ČČK, RS, MS


Stáhnout ppt "VÍTEJTE V MLADOŇOVICÍCH! Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165."

Podobné prezentace


Reklamy Google