Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN 1802-4785. Provozuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN 1802-4785. Provozuje."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). OTOPNÁ TĚLESA Vypracovala: Ing. Marcela Koubová Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace

2 ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE Rozměry – Stavební výška, připojovací rozteč, délka, hloubka, šířka článku Tepelný výkon Druh teplonosné látky Max. dovolená provozní teplota a přetlak Zkušební přetlak Vodní objem, hmotnost, tepelný modul (W/m)

3 MATERIÁL OT Ocel Litina Hliník a jeho slitiny Měď a její slitiny

4 DRUHY OT Článková Desková Trubková Konvektory Sálavé plochy

5 ZPŮSOBY NAPOJENÍ OT Boční – Dvoubodové Jednostranné Oboustranné – křížové, jezdcové (tandemové) – Jednobodové Spodní – Levé – Pravé – Středové

6 ARMATURY OT Odvzdušňovací ventily (Dvojregulační kohouty) Dvojregulační ventily – Vysokoodporové, nízkoodporové – Přímé, rohové, úhlové, axiální Regulační a uzavírací šroubení Armatury pro jednobodové napojení Armatury pro spodní napojení Připojovací soupravy

7 SAMOSTATNÁ PRÁCE 1.Popište znaky, značení a materiál článkových a deskových OT. 2.Co patří mezi trubková OT? 3.Vyjmenujte části konvektorů, jejich znaky a typy. 4.Popište druhy a použití dvojregulačních ventilů, přednastavení průtoku. 5.Jaké jsou zásady pro umístění OT? 6.Vyhledejte v prospektu vhodné otopné těleso pro individuálně zadaný pokoj. Podle čeho se navrhuje počet a výkon otopných těles?


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN 1802-4785. Provozuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google