Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes."— Transkript prezentace:

1 Autor:Lea Bučková

2 KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes Gutenberg knihtisk.Tento vynález velmi ovlivnil svou dobu produkce knih se zvýšila.

3

4  1806- založení první tiskárny tovaryšem Fabiánem Beynhauerem  1806 - tiskárna odkoupena Tomášem Václavem Antonínem Prochaskou (tiskař vyučený v pražské Schönfeldově tiskárně)  1848 - založena pobočka v Bílsku  konec 19. století - jedna z největších a nejmodernějších tiskáren v Rakousku- Uhersku.  1894 - v tiskárně zavedena první stereotypie v českých zemích  1900 - zřízena písmolijna a galvanoplastika 1925 - zaveden ofsetový tisk 1931 - instalovány první sázecí stroje v Linotype

5 Jednotlivé jehličky jsou připojené k elektromagnetů,při práci pracují proti barevnému pásmu.Obecně platí, že jehličkové tiskárny jsou hlučná zařízení, která nejsou vhodná pro tisk grafických dokumentů a neposkytují příliš velkou rychlost tisku (řádově 100 zn/s).Jejich pořizovací cena i cena za vytištěnou stránku jsou poměrně nízké.

6 Používána v domacnostech a firmách. Princip tisku je založen na tom, že inkoust je na papír vymršťovan velkou rychlosti v podobě kapek. Rozlišujeme tři druhy tiskáren: termální piezoelektrické voskové.

7 Tepelné tiskárny tisknou na podobném principu jako tiskárny jehličkové. Jsou opět vybaveny tiskovou hlavu, která obsahuje sadu jehliček připevněných k elektromagnetům. Jednotlivé jehličky jsou však na rozdíl od jehličkové tiskárny zahřáty na vyšší teplotu, která poté, co se jehlička přiblíží ke speciálnímu papíru citlivému na teplo, způsobí jeho zabarvení. V dnešní době tyto tiskárny Vzácně používají.

8 .. Polovodičový laser vysílá laserový paprsek, který je vychylován soustavou zrcadel na rotující válec. V místech, kam tento paprsek na válec dopadne, dojde k jeho nabití statickou elektřinou na potenciál řádově 1000 V. Rotující válec dále prochází kolem kazety s barvícím práškem (tonerem), který je vlivem statické elektřiny přitažen k nabitým místům na povrchu válce. Papír, který vstoupí do tiskárny ze vstupního podavače,nejdříve nabit statickou elektřinou na potenciál vyšší než jsou nabitá místa na válci (cca 2000 V). V okamžiku, kdy tento papír prochází kolem válce, dojde k přitažení toneru z nabitých míst válce na papír.

9 Doufám že se vám moje prezentace líbila Zdroje:wikipedie.com tiskárny siroky.wz.cz/historie.html


Stáhnout ppt "Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes."

Podobné prezentace


Reklamy Google