Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AnotacePracovní list k procvičení základních poznatků o zvuku AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AnotacePracovní list k procvičení základních poznatků o zvuku AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k."— Transkript prezentace:

1 AnotacePracovní list k procvičení základních poznatků o zvuku AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k odpovědnosti za svá rozhodnutí.Schopnost vyhledávání informací. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaZvuk, zdroje zvuku, hudební nástroje Druh učebního materiáluPracovní list Druh interaktivityAktivita Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina13 - 14 let Celková velikost kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Základní poznatky o zvuku Vznik a zdroje zvuku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Zvuk Lidský hlas, rachot strojů,tóny hudebních nástrojů jsou zvuky. Ocelový drát, napjatá struna, píšťala a jiná tělesa jsou zdroje zvuku. 1.Zvuk vzniká chvěním pružných těles 2.Lidský hlas vzniká chvěním hlasivek 3.Hudební nástroje vydávají zvuky zvané tóny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-kaspar-kn_109-13445.html Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Hudební nástroje Tón v hudebních nástrojích vzniká chvěním Strun (housle, basa, kytara) Vzduchu (flétny, fagot, trubka, saxofon Kovu nebo dřeva (činely, zvony, bubny) Podle toho dělíme nástroje na strunné, dechové a bicí. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Nástroje strunné http:// www.hudebnicentrum.cz/eshop-kaspar-kn_109- 13445.html http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-kaspar-kn_109-13445.html Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Dechové nástroje http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-kaspar-kn_109-13445.html Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Nástroje bicí http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-kaspar-kn_109-13445.html Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Opakování Co označujeme za zvuk? Jak zvuk vzniká? Jak vzniká lidský hlas? Jak dělíme hudební nástroje? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10 Řešení Lidský hlas, štěkot, kapání vody, pád předmětů na zem. Zvuk vzniká chvěním pružných těles. Lidský hlas vzniká chvěním hlasivek. Hudební nástroje dělíme na strunné, dechové a bicí. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "AnotacePracovní list k procvičení základních poznatků o zvuku AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k."

Podobné prezentace


Reklamy Google