Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor práce: Vojtěch Balík Vedoucí práce: Mgr. Ludmila Růžičková Školní rok: 2009/2010.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor práce: Vojtěch Balík Vedoucí práce: Mgr. Ludmila Růžičková Školní rok: 2009/2010."— Transkript prezentace:

1 Autor práce: Vojtěch Balík Vedoucí práce: Mgr. Ludmila Růžičková Školní rok: 2009/2010

2 Pink Floyd byla anglická rocková hudební skupina založená v roce 1964. Proslavili se svým psychedelickým rockem a po změně frontmana progresivním rockem, kterého byli průkopníky. Vydali celkem 12 alb, kterých se po celém světě prodalo více než 200 milionů.

3 Pink Floyd se zkoušeli prosadit v Londýně, kde se postupně probojovali na pódia undergroundových klubů. V těchto klubech se seznámili se svým prvním manažerem Peterem Jennerem. S nahrávací společností EMI nahráli svůj první singl „Arnold Layne“. Později nahráli své první album „The Piper At The Gates Of Dawn“.

4 Syd Barrett se díky LSD psychicky zhroutil a došlo to až tak daleko, že musel kapelu opustit. Nahradil ho David Gilmour. Natočili své druhé album „A Saucerful Of Secrets.“ Poslední, na kterém se podílel Barrett, a to jen zčásti. Dále natočili desky: Ummagumma, Atom Heart Mother, Meddle a Animals. Tyto desky sice byli úspěšné, ale ne moc významné.

5 V roce 1973 natočili své osmé album. Stalo se jejich nejúspěšnějším albem a obsadilo 3. místo mezi nejprodávanějšími alby na světě. V roce 1975 pak natočili desku „The Wall.“ Během natáčení spory v kapele vyvrcholily a Waters vyhodil Wrighta. Dalším albem bylo v roce 1983 „The Final Cut.“ V roce 1985 Roger Waters kapelu opustil. Zbylí tři členové pak natočili další dvě alba: „A Momentary Lapse Of Reason“ a „The Division Bell“.

6 V roce 1995 ukončili po 31 letech Pink Floyd svou činnost. Spousta fanoušků však nepřestala doufat v jejich sjednocení. Velkých příležitostí bylo hned několik, třeba uvedení kapely do rockové síně slávy nebo smrt Syda Barretta. Ke sjednocení došlo jenom jednou, a to v roce 2005. Všechny naděje vyhasli s úmrtím Ricka Wrighta.

7 Toto téma jsem si vybral, protože se mi hudba Pink Floyd líbila už od dětských let. Také proto, že mě historie mých oblíbených kapel zajímá. Při psaní a shánění informací jsem objevil písně s původním frontmanem Sydem Barrettem, které se mi líbí ještě víc a které jsem dříve neznal. Použité zdroje Barry Miles: Pink Floyd 1964-1974, Volvox Globator, 2007 cs.wikipedia.org/wiki/Pink_Floyd www.pinkfloyd.cz www.google.com (obrázky)


Stáhnout ppt "Autor práce: Vojtěch Balík Vedoucí práce: Mgr. Ludmila Růžičková Školní rok: 2009/2010."

Podobné prezentace


Reklamy Google