Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“ OP VK 1.4 Výukový materiál Název DUMu: VY_32_INOVACE_01_27_Česká renesance I. Číslo skupiny: 1 Autor: Mgr. Monika Kloučková Vzdělávací obor/Předmět/Téma: Umění a kultura/Hudební výchova/Česká hudební renesance Druh učebního materiálu: výuková prezentace Metodický list: ne Anotace: Pojem renesance. Charakteristika české hudby v období husitství. Žáci se seznámí s pojmy Literácká bratrstva, kancionály a jejich významem. Ověřeno ve třídě: IX.A Datum ověření: 21.11.2012 Prohlášení: Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebníma fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla. Prohlašuji dále, že výše uvedený materiál jsem ověřil(a) ve výuce a provedl(a) o tom zápis do TK. Dávám souhlas, aby moje dílo bylo dáno k dispozici veřejnosti k účelům volného užití (§30 odst. 1 zákona 121/2000 Sb.), tj. že k uvedeným účelům může být kýmkoliv zveřejňováno, používáno, upravováno a uchováváno. Datum:Podpis:

2

3  Co se dnes dozvíme?

4   Co je renesance a co přináší. Co se dnes dozvíme?

5   Co je renesance a co přináší.  Kdy se renesance projevila v Čechách. Co se dnes dozvíme?

6   Co je renesance a co přináší.  Kdy se renesance projevila v Čechách.  Jak se projevila. Co se dnes dozvíme?

7   Co je renesance a co přináší.  Kdy se renesance projevila v Čechách.  Jak se projevila.  Jaké památky jsou z této doby dochované. Co se dnes dozvíme?

8  Renesance obecně

9   v překladu obrození Renesance obecně

10   v překladu obrození  14. – 16. století Renesance obecně

11   v překladu obrození  14. – 16. století  významná etapa v evropském vývoji Renesance obecně

12   v překladu obrození  14. – 16. století  významná etapa v evropském vývoji  přináší převratné změny v životě i kultuře Renesance obecně

13  Renesance v Čechách

14  Husitství nepřeje většímu hudebnímu rozvoji.

15  Renesance v Čechách Husitství nepřeje většímu hudebnímu rozvoji. Až v 15. století vznikají sbory při kostelích a zpívají duchovní hudbu.

16  Literácká bratrstva

17  Říkalo se tak sborům, které vznikaly při kostelích.

18  Literácká bratrstva Říkalo se tak sborům, které vznikaly při kostelích. Vznikaly i v malých obcích.

19  Kancionály Tzv. kancionál je veliký, krásně zdobený zpěvník.

20  Kancionály Tzv. kancionál je veliký, krásně zdobený zpěvník. Každý sbor měl svůj originál.

21  Kancionály Tzv. kancionál je veliký, krásně zdobený zpěvník. Každý sbor měl svůj originál. Všichni zpívali pouze z jednoho zpěvníku.

22  Kancionály Tzv. kancionál je veliký, krásně zdobený zpěvník. Každý sbor měl svůj originál. Všichni zpívali pouze z jednoho zpěvníku. Dodnes se jich dochovalo několik set.

23  Kancionály Tzv. kancionál je veliký, krásně zdobený zpěvník. Každý sbor měl svůj originál. Všichni zpívali pouze z jednoho zpěvníku. Dodnes se jich dochovalo několik set. Jsou zdrojem hud. památek a výtvarné kultury.

24  Zdroje Není-li uvedeno jinak, vlastní zdroje.


Stáhnout ppt "Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“"

Podobné prezentace


Reklamy Google