Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kristýna Vejplachová  = elektronická pošta  Je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.  ové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kristýna Vejplachová  = elektronická pošta  Je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.  ové."— Transkript prezentace:

1

2 Kristýna Vejplachová

3  E-mail = elektronická pošta  Je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.  E-mailové služby se poprvé rozšířily mezi veřejnost v roce1996, kdy vznikla jedna z prvních volných emailových služeb Hotmail.  K rozšíření e-mailu přispěl hlavně vznik internetu.

4  Seznam.cz  Google.com  Centrum.cz  Hotmail.cz  Outlook.com…

5  Největší nevýhodou u e-mailů je to, že při čtení nebo odesílání musíte být vždy připojení k internetu.  Tento problém vyřešily obslužné programy-tzv. poštovní klienti. Jejich náplní práce je odesílání, přijímání, přeposílání e-mailů a odpovídání na ně.  Některé se nemusí ani instalovat, vlezou se na USB disk a fungují i offline.

6 Mozilla Thunderbird  Velmi rychlý, důraz na bezpečnost…  Jedinou jeho nevýhodou je, že neobsahuje nástroj na organizaci času, správu úkolů… Reach-a-Mail  Nemusí se instalovat,přenosný na USB disku.

7 Eudora  Jeden z nejstarších, ale stále používaný  Podporuje více poštovních schránek a pokročilé filtrování zpráv.  Filtruje nevyžádané zprávy(spamy).  Nízká kvalita bezpečnosti.

8 Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/E-mail https://cs.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Thunderbird http://technet.idnes.cz/programy-pro-praci-s-e-maily-odesilejte-a-prijimejte- postu-treba-z-usb-klicenky-19y- /software.aspx?c=A080414_180407_software_dvr http://email.about.com/cs/winclientreviews/gr/eudora.htm Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Kristýna Vejplachová  = elektronická pošta  Je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.  ové."

Podobné prezentace


Reklamy Google