Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou,"— Transkript prezentace:

1 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 27. 4. 2016 Pozvánka do Městské knihovny

2 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz Knižní novinky 27. 4. 2016 Divné dny Kniha Divné dny s podtitulem Láska v pěti novelách přináší pět příběhů žen, do jejichž spokojených životů náhle zasahuje krize v pěti různých podobách. Blanka Faltová: Fronta na lásku Sabina Lojdová, dívka nadaná, krásná a podmanivého pohledu, se v sedmnácti poprvé zamiluje. Bohužel do nesprávného člověka. Až donedávna byla bezproblémovou studentkou, ale po smrti rodičů je posedlá rebelií, odmlouvá babičce, která se o ni stará, a po častých neshodách utíká z domu. Cítí, že musí jít za hlasem svého srdce a na nic se neohlížet.

3 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz Knižní novinky 27. 4. 2016 Daniela Kovářová: Sbohem, cizinko Kdo byla Ria Vágnerová, která na počátku knihy zemře při autonehodě? Byla pouze matkou, sestrou a manželkou, anebo její život skrýval dosud neodhalená tajemství? Gard Sveen: Poslední poutník Jak souvisí vražda bývalého odbojáře s kosterními pozůstatky z druhé světové války? Kdo byla Agnes Gernerová, krásná dívka, která přijela do Osla na podzim roku 1939? Ve svém domě v lepší osloské čtvrti je v létě 2003 brutálně zavražděn zestárlý podnikatel Carl Oscar Krogh, bývalý člen odboje.

4 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz Knižní novinky 27. 4. 2016 Zdeněk Mahler:...ale nebyla to nuda Vzpomínková knížka doktora Zdeňka Mahlera konečně vychází v prvním vydání! Tvoří ji osobité poznámky, glosy a úvahy vybrané z pečlivě vedených deníkových záznamů autora, který patří k nejvýraznějším osobnostem naší kultury. Celek díla mapuje nejen jeho osobní a tvůrčí život, ale zároveň reflektuje události velké části minulého století s přesahem do století současného. Antioxidanty: Snadná cesta ke zdraví Antioxidanty jsou přirozené obranné látky, sloužící k boji proti volným radikálům, a je možné je tělu dodávat prostřednictvím stravy. Zpomalení procesu stárnutí organismu tedy můžeme napomoci správnými stravovacími návyky. Z uvedených poznatků jsme vycházeli při výběru receptů pro tuto kuchařku. Najdete zde tedy jídla zdravá, ale zároveň velice chutná, která vám pomohou zpomalit stárnutí a obohatí váš jídelníček.

5 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 27. 4. 2016 Zofia Staniszewska: Netiketa – dobré mravy na internetu Kniha Netiketa Dobré mravy na internetu je průvodcem dětí a mládeže po internetovém světě. Zábavnou a srozumitelnou formou zasvěcuje do tajemství netikety, tedy pravidel slušného chování na internetu, učí je, jak kultivovaně blogovat a psát příspěvky na sociálních sítích, jak používat smartphony a tablety, ukazuje rizika kyberšikany a způsoby jak ji řešit, aby se internet stal bezpečnějším místem. Katarzyna Kolodziej: Jak se bydlí se strašidly Kousek za městem začíná les a v něm stojí bílý zámeček s hnědou střechou. Ačkoli v něm nikdo nebydlí, chuligáni se mu vyhýbají obloukem. Žádný ani nezkusí rozbít nějaké to okno nebo čmárat sprejem po stěnách. Zbloudilí turisté a houbaři přísahají, že viděli v oknech budovy světla a dokonce i stíny neurčitých postav. Nikdo si však nedovede vysvětlit, proč se ani v létě neotevře jediné zámecké okno a v zimě nejsou na sněhu kolem sídla vůbec žádné stopy.

6 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 27. 4. 2015 Julian Clary: Oprsklovi První kniha stejnojmenné série. Pan a paní Oprsklovi jsou navlas stejní jako vy nebo já: bydlí v domku, mají práci a rádi se smějí. Je tu ovšem maličkatý rozdíl: jsou to totiž hyeny. Zuzana Ryšavá: Niky Osmnáctiletá Niky je se svým životem docela spokojená, ale její matka se rozhodne podruhé vdát a přestěhuje se do milionářské čtvrti. Niky získává kromě nového otce i nevlastního bratra Hynka, který ji brzy seznamuje se svými nejlepšími přáteli Bárou a Martinem. Zatímco dívky se snadno spřátelí, vztah Niky a drzého, arogantního Martina je o něco komplikovanější. Přes počáteční nesnášenlivost a hádky mezi nimi vzniká zvláštní křehké přátelství.

7 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky Půjčovní doba: Oddělení pro dospělé Út8:00 – 12:0013:00 – 17:00 Čt8:00 – 12:0013:00 – 18:00 Pá 12:30 – 16:00 Oddělení pro děti Po7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 St7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 Hudební oddělení St7:00 – 12:0013:00 – 17:00 Děkujeme za Váš zájem o nové knihy a zveme Vás k návštěvě naší knihovny.


Stáhnout ppt "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou,"

Podobné prezentace


Reklamy Google