Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními."— Transkript prezentace:

1 Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy a mediálními sítěmi. Datum vytvoření 20. 8. 2012 Ročník 2. ročník čtyřletého a 6. ročník osmiletého gymnázia Stručný obsah Vnímání vlastní osobnosti, poznávání sama sebe - výtvarné zpracování vlastních dominantních vlastností. Způsob využití Postupně procházíme listy prezentace až na stranu 6. Žáci samostatně odpovídají. Správnost odpovědí zhodnotí vyučující. Potom žáci přistoupí k praktické části výuky. Autor Petr Faron Kód VY_32_INOVACE_38_EFAR10

2 Označ symbol, který podle tebe nejlépe vystihuje význam pojmu rodina. Ověř správnost kliknutím na klávesu

3 Vyber si obrázek. Vnímej staré stromy v sadu jako velkou rodinu, jako bytosti, které spojil stejný osud. Vytvoř vlastní interpretaci o tom, co o sobě stromy vypráví.

4 Urči označení pro takový způsob malířského zobrazení. (Správnou odpověď ověř kliknutím na klávesu) Správně C A) surrealismus B) impresionismus C) nefigurativní (abstraktní) malířství D) realismus E) symbolismus

5 Obrázek studenta 2. ročníku gymnázia představuje výtvarný záznam prožívání lidského života. Barevné stopy znázorňují charakter určité životní etapy. Odráží obraz dění, vlastních prožitků a reakcí na ně. Pozorně si prohlédni obrázek. Vymysli si a stručně napiš příběh životních osudů člověka, o kterých vypovídají zobrazené stopy na obrázku. Vytvoř svůj vlastní záznam.

6 Pozorně si prohlédni obraz ze souborem osmi figur. Vytvoř vhodné motto k tématu takové výstavy.


Stáhnout ppt "Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními."

Podobné prezentace


Reklamy Google