Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6."— Transkript prezentace:

1 Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6. 11. 2012 Ročník4. ročník čtyřletého gymnázia a 8. ročník osmiletého gymnázia Stručný obsahRodinné právo – zánik manželství Způsob využitíPrezentaci používáme jako podpůrný prostředek k osvojení si základních pojmů z oblasti rodinného práva. Snímky obsahují shrnutí výkladu, otázky a správné odpovědi na zadané otázky. AutorMgr. Jana Karolová KódVY_32_INOVACE_19_ZKAR20

2 Rodinné právo manželství - zánik Manželství zaniká buď smrtí manžela nebo soudním rozhodnutím o prohlášení manžela za mrtvého nebo soudním rozhodnutím o rozvodu manželství.

3 Rodinné právo manželství - zánik Manželství zaniká buď ………………….nebo ……………………………………………………………..

4 Rodinné právo manželství - zánik Manželství zaniká buď smrtí manžela nebo soudním rozhodnutím o prohlášení manžela za mrtvého nebo soudním rozhodnutím o rozvodu manželství.

5 Rodinné právo manželství - rozvod Pokud jsou vztahy mezi manželi vážně, hluboce a trvale rozvráceny, manželství nesplňuje svůj společenský účel a nelze očekávat obnovení manželského soužití, soud může na návrh na návrh některého z manželů manželství rozvést. Na rozvod není právní nárok. Rozvod by měl být až posledním řešením problémů manželských partnerských vztahů. Pokud jeden z manželů s rozvodem nesouhlasí, soud může návrhu na rozvod nevyhovět. Soud zkoumá míru rozvratu manželství.

6 Rodinné právo manželství - rozvod Otázka: Kdy a jakým způsobem může dojít k rozvodu?

7 Rodinné právo manželství - rozvod Pokud jsou vztahy mezi manželi vážně, hluboce a trvale rozvráceny, manželství nesplňuje svůj společenský účel a nelze očekávat obnovení manželského soužití, soud může na návrh některého z manželů manželství rozvést. Na rozvod není právní nárok. Rozvod by měl být až posledním řešením problémů manželských partnerských vztahů. Pokud jeden z manželů s rozvodem nesouhlasí, soud může návrhu na rozvod nevyhovět. Soud zkoumá míru rozvratu manželství.


Stáhnout ppt "Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6."

Podobné prezentace


Reklamy Google