Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného."— Transkript prezentace:

1

2 MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného umění. Když nebyl přijat, odešel do učení v oboru elektromontér. Během učňovských let se věnoval své druhé velké lásce – hudbě a zpěvu. Aby se stal zpěvákem, šel na konzervatoř. V 50. Letech příležitostně vystupoval zároveň jako zpěvák – amatér a účastnil se různých pěveckých soutěží.

3 ÚSPĚCHY V roce 1960 se začal profesionálně věnovat pouze zpěvu. V roce 1962 dostal nabídku na angažmá do divadla Semafor Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. V roce 1963 vyhrál čtenářskou anketu časopisu Mladý svět Zlatý slavík. Koncem 60. let v pop music vzniká pozdější styl zvaný střední proud. V zahraničí získal přívlastek „Zlatý hlas z Prahy‘‘. Na domácí scéně zpíval hity jako Lady Carneval, skladby složené jedním z nejčastějších spolupracovníků Karla Gotta – Karlem Svobodou.

4 RODINA Karel Gott se dne 7.ledna 2008 v Las Vegas oženil s dlouholetou přítelkyní Ivanou Macháčkovou, se kterou má dceru Charlottu Ellu a Nelly Sofii. Z předchozích vztahů má dcery Dominiku a Lucii. Karel Gott se stal i dědečkem syna dcery Lucie.

5 ČESKÝ SLAVÍK V průběhu své více než padesátileté pěvecké kariéry Karel Gott 37× zvítězil v anketě Zlatý Slavík, pětkrát skončil druhý a třikrát třetí. V anketě o nejoblíbenější tváře a pořady televizních obrazovek TýTý vyhrál Karel Gott celkem 27x v kategorii Zpěvák.

6 NEJVĚTŠÍ HITY Kávu si osladím Léta prázdnin Cest la vie Být stále mlád Lady Karneval Trezor Kdepak ty ptáčku hnízdo máš Když milenky pláčou Když muž se ženou snídá Včelka Mája Lady karneval Zůstanu svůj

7 Vypracovaly: Barbora Páčová Nikol Pavková 8.A http://www.youtube.com/watch?v=YVGW7otUtR4


Stáhnout ppt "MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného."

Podobné prezentace


Reklamy Google