Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vždycky je smutné, když z tohoto světa navždy odejde někdo známý Dívčí idol sedmdesátých a osmdesátých let Pavel Novák.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vždycky je smutné, když z tohoto světa navždy odejde někdo známý Dívčí idol sedmdesátých a osmdesátých let Pavel Novák."— Transkript prezentace:

1

2 Vždycky je smutné, když z tohoto světa navždy odejde někdo známý Dívčí idol sedmdesátých a osmdesátých let Pavel Novák

3  10.3.1944  11.2.2009 zpěvák, skladatel, hudebník, spisovatel

4 začal zpívat v šedesátých letech, byl spoluzakladatel skupiny Synkopy v roce 1967 založil vlastní skupinu Vox –píseň Chodím, r. 1967 držitel bronzového Slavíka postupně dostal nabídky k natáčení s Ostravským rozhlasovým orchestrem, či s Tanečním orchestrem Československého rozhlasu (TOČR). složil více než sedm set písniček, napsal dva tisíce textů a 6 knih V létě a na podzim roku 2000 Pavel Novák podstoupil dvě těžké operace, při kterých mu byl odstraněn zhoubný nádor. Následovalo pětatřicet radioterapických ozáření a při dvaačtyřicetidenní hladovce zhubl o třicet kilogramů. Svůj boj na život a smrt však nevzdává a nadále zpívá a koncertuje

5 Koncerty pro děti střídal s koncerty pro dospělé, vystupoval na plesech, na zábavách, pokud zrovna nehrál, věnoval se tvorbě či jiné činnosti.

6 Pavel Novák má na kontě stovky singlů, třicet alb, z nichž některé vyšly i v tehdejší NDR a na dalších padesáti se podílel. Vyšly mu také zahraniční alba v angličtině a němčině. Vystupoval ve většině států Evropy, v Asii, v Americe, Kanadě i Austrálii. V r. 1967 získal bronzového Slavíka. Z domácích i zahraničních soutěží si přivezl Bratislavskou lyru, Děčínskou kotvu, Cenu televizních společností z Belgie, NDR a Bulharska. Zpíval také na Midem v Cannes.

7

8 Bibliografie Další knihy r. 2003 Zpívejme si s kytarou (zpěvník s CD) r. 1997 Příběhy z vody a bláta - (podtitul: věnováno všem, který to nevzdali) r. 2005 Byly to dny, už jsou to roky r. 2003 Pohádky i nepohádky r. 2000 Vyznání r. 2001 I smrt se bojí r. 1997 Jak jsem zpíval klokanům aneb pivo se točí všude stejně, voda naopak

9 V malé osadě Karlov, která je místní částí obce Paseka na Olomoucku mají Novákovi již dlouhá léta chalupu, kde Pavel často trávil své volné chvíle v kruhu rodiny. Byl tu spolu se zdejším klubem osadníků i organizátorem rozličných akcí, a to i pro děti z dětských domovů a ústavů sociální péče.

10 Největší hity Jdou panenky trávou Asi Chodím Odpovím ti la la la Pojď se projít Morava Nádherná láska Podivný spáč Den mi tě odnes Jaký jsem Hvězdy Tvůj vlak Nesmíš mi lhát Písničky pod gramofónem jsou ozvučené Vyznání Pihovatá dívka Budu čekat v trávě Chci zapomenout Kouzelná slovíčka Malinká Zvonky Podivný spáč klikni na název

11

12 © 18. 2. 2009 JS www.jkk.estranky.czwww.jkk.estranky.cz Škoda, že tvá tvorba už bude žít jenom na elektronických nosičích a v našich srdíčkách.


Stáhnout ppt "Vždycky je smutné, když z tohoto světa navždy odejde někdo známý Dívčí idol sedmdesátých a osmdesátých let Pavel Novák."

Podobné prezentace


Reklamy Google