Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_13_08_A7_Bartonkova TÉMA : Složeniny some – thing, body OBSAH : Složeniny some – thing, body ČÍSLO.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_13_08_A7_Bartonkova TÉMA : Složeniny some – thing, body OBSAH : Složeniny some – thing, body ČÍSLO."— Transkript prezentace:

1 AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_13_08_A7_Bartonkova TÉMA : Složeniny some – thing, body OBSAH : Složeniny some – thing, body ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/21.2364

2 A NOTACE Žáci se seznámí s tvořením složenin se some, any a no. Na počátku hodiny se žáci postupně seznámí s danou tématikou. Po vysvětlení učiva následují cvičení, která jsou zaměřena na doplňování a překlad vět do angličtiny a češtiny. Takto strukturovaná hodina umožňuje žákům si učivo procvičit z více úhlů pohledu, což jim zatím učebnice ani pracovní sešity neumožňují. Ve cvičení complete mohou žáci v kladných větách doplnit složeniny se some nebo no, je proto třeba žáky upozornit i na druhou možnou variantu doplnění. Na snímku číslo 11 se nachází internetové odkazy, které může učitel žákům doporučit pro opakování v domácím prostředí. K tomu slouží také domácí úkol, který je žákům zadán na konci hodiny. Tato vyučovací hodina je vytvořena tak, že musí být odučena v multimediální nebo počítačové učebně.

3 užíváme pouze ve větách oznamovacích There is something to eat. thing: some + thing = something (něco) There is something to eat. (Je tam něco k jídlu.) person: some + body = somebody (někdo) Somebody is in the house. (Někdo je doma.) place: some + where = somewhere (někde) His house is somewhere there. (Jeho dům je někde támhle)

4 užíváme ve větách záporných a tázacích There aren't any books. thing: any + thing = anything (něco, nic) There isn't anything to eat. (Není tam nic k jídlu.) person: any + body = anybody (někdo, nikdo) Is anybody there? (Je tam někdo?) place: any + where = anywhere (někde, nikde) It isn't anywhere. (Nikde to není)

5 užíváme ve větách oznamovacích užijeme – li no, pak se ve větě nevyskytuje další zápor thing: no + thing = nothing (nic) There is nothing to eat. (Tam není nic k jídlu.) person: no + body = nobody (nikdo) There is nobody. (Nikdo tam není.) place: no + where = nowhere (nikde) It is nowhere. (Nikde to není.)

6 C OMPLETE Does…………in the room speak English? ….……………will come in the evening. I asked him a lot of questions, but he said………….. There isn't……………….to eat. I lost my pen. I can't find it……………………. He has got ……………………… in his garage. There is………………………at home. Did you see……………………..? Put it……………….on the table. Where were you on your holiday? ……………..,I was at home anybody Somebody nothing anything anywhere something nobody anybody somewhere Nowhere

7 T RANSLATE TO C ZECH Somebody is at home. Někdo je doma. She wants to go somewhere where it is warm. Chce jít někam, kde je teplo. It was dark. I could see nothing. Byla tma. Nic jsem neviděl. I know nothing about it. Nic o tom nevím. There isn't anything to eat in the fridge. V ledničce není nic k jídlu. I bought something for you. Něco jsem ti koupil.

8 TRANSLATE TO E NGLISH Nikdo není doma. Nobody is at home. Je to někde vpravo. It is somewhere on the right. Pomůže mi někdo? Can anybody help me? Něco je na zemi. There is something on the floor. Koupil sis něco? Did you buy anything? V ledničce není nic k jídlu a pití. There is nothing to eat and drink in the fridge.

9 Je někdo doma? Chci koupit něco pěkného pro Mary. On nemá kam jít. Otevři dveře, někdo přichází. Maminka nekoupila nic k jídlu. Nenašel jsem tu knihu nikde. Je to někde tady? Nikdo se na televizi nedívá. Půjde někdo se mnou? Říkal jsi něco?

10 CLICK HERE CLICK HERE CLICK HERE

11

12 C ITACE  KOCIÁNOVÁ, Mgr. Zdeňka; KOCIÁN, Mgr. Petr. New English for You - workbook. Nový Jičín: EDUCI, 2004, ISBN 80-86381-15-3.  KOCIÁNOVÁ, Mgr. Zdeňka; KOCIÁN, Mgr. Petr. New English for You - Pupil´s book. Nový Jičín: EDUCI, 2004, ISBN 80-86381-14-5.  Ilustrace : Kliparty Office  AUTOR NEUVEDEN. Zájmena some, any, no [online]. [cit. 10.1..2013]. Dostupný na WWW: http://skola.amoskadan.cz/s_aj/ajhtm/ag/ag03i00.htmhttp://skola.amoskadan.cz/s_aj/ajhtm/ag/ag03i00.htm


Stáhnout ppt "AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_13_08_A7_Bartonkova TÉMA : Složeniny some – thing, body OBSAH : Složeniny some – thing, body ČÍSLO."

Podobné prezentace


Reklamy Google