Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S Olgou hodinu za hodinou Mgr. Renata Nogolová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renata Nogolová. Autor obrázků Tomasz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S Olgou hodinu za hodinou Mgr. Renata Nogolová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renata Nogolová. Autor obrázků Tomasz."— Transkript prezentace:

1 S Olgou hodinu za hodinou Mgr. Renata Nogolová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renata Nogolová. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Chceš vědět, co dělá Olga během dne? DOPOLEDNEVEČER ODPOLEDNERÁNO

3 Přiřaď časové údaje k jednotlivým hodinám: čtvrt na osmpůl osmétři čtvrtě na sedmosm hodin 7:307:156:458:00 Pokud chceš vědět, co tou dobou dělá Olga, klikni na hodiny. Zpět

4 6:45 Touto dobou Olga vstává. Jde do koupelny, kde se umyje a učeše. Pak se obleče a ustele postel. Vyprávěj, jak vypadá tvé ráno. Zpět

5 7:15 Olga snídá. Víš, v kolik hodin snídáš ty? Co míváš k snídani? Myslíš, že je důležité se ráno nasnídat? Zpět

6 7:30 Olga jde do školy. Většinou jezdí autobusem, ale někdy ji tatínek odveze autem. Jak jezdíš do školy ty? Nebo chodíš pěšky? Zpět

7 8:00 Olga už je ve třídě a má připraveno vše potřebné, protože za chvíli přijde paní učitelka. První hodinu mají český jazyk. Víš, v kolik hodin začíná vyučování u vás? Zpět

8 DOPOLEDNE Tentokrát přiřaď hodiny k údajům a zapiš digitální čas: devět hodin a deset minut půl desáté čtvrt na jedenáct půl dvanácté 9:10 Zapsaný čas si zkontroluj: 9:3010:1511:30 Zpět Opět se můžeš podívat, co dělá Olga. Klikni na hodiny.

9 9:10 Olga má matematiku. Kolikátá vyučovací hodina to je? a)první b)druhá c)třetí Zpět Jakou hodinu bys měl tou dobou dnes ty?

10 9:30 Olga má za sebou dvě vyučovací hodiny a teď svačí. Také si se spolužáky povídají. Co ještě může dělat Olga o přestávce? Co by dělat neměla? Zpět

11 10:15 Zpět Olga má třetí vyučovací hodinu. Dnes je to výtvarná výchova. Zvonit bude v 10:30. Kolik času zbývá do konce hodiny?

12 11:30 Zpět Olga jde na oběd. Pomůžeš jí správně uložit příbor?

13 ODPOLEDNE Zpět Seřaď hodiny, jak mají po sobě následovat: Jistě už víš, co máš udělat, pokud chceš vědět, co tou dobou dělá Olga.

14 13:30 Olga se vrátila ze školy. Zpět Nejprve se umyla. Pak si chvilku odpočinula a teď píše domácí úkoly. Musí si pospíšit, protože za hodinu a půl jí začíná balet. V kolik hodin se vracíš ze školy? Píšeš domácí úkoly hned, nebo až později?  V kolik hodin jí začíná hodina baletu?

15 15:00 Olze začíná hodina baletu. Zpět Chodíš také do nějakého kroužku? Hraješ na hudební nástroj? Věnuješ se sportu?

16 16:10 Olga přišla z baletu domů. Pořádně jí vyhládlo, takže už byl čas na. Zpět svačinu Navrhni, co by si Olga mohla dát.

17 16:30 Zpět Někdy se tou dobou jde Olga ještě učit, ale dnes už má vše do školy připravené, tak si může jít hrát.

18 VEČER Zpět Dokážeš na hodinách ukázat následující časové údaje? 18:0020:3020:0018:45 Opět se můžeš podívat, co dělá Olga. Stačí kliknout na hodiny.

19 18:00 Olga večeří. Zpět Někdy mívají u Olgy teplou večeři, jindy mají obložené chleby nebo zeleninový salát. U večeře se ale vždy sejdou u stolu a povídají si, co během dne zažili. Vyprávěj, jak je tomu u vás.

20 18:45 Olga se jde dívat na televizi. Pak půjde do koupelny. Zpět Kolik času trávíš během dne u televize nebo u počítače?

21 20:00 Před spaním si Olga ještě chvíli čte. Zpět Co právě čteš? Máš nějakou oblíbenou knížku?

22 20:30 Po náročném dni jde Olga spát. V kolik hodin chodíš spát ty? Zpět Dobrou noc! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renata Nogolová. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "S Olgou hodinu za hodinou Mgr. Renata Nogolová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renata Nogolová. Autor obrázků Tomasz."

Podobné prezentace


Reklamy Google