Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lisované spojení Autor: Vojtěch Rozsíval Lisované spojení Lisované spojení je možné použít na měkké, polotvrdé a tvrdé měděné trubky. K dispozici je.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lisované spojení Autor: Vojtěch Rozsíval Lisované spojení Lisované spojení je možné použít na měkké, polotvrdé a tvrdé měděné trubky. K dispozici je."— Transkript prezentace:

1

2 Lisované spojení Autor: Vojtěch Rozsíval

3 Lisované spojení Lisované spojení je možné použít na měkké, polotvrdé a tvrdé měděné trubky. K dispozici je kompletní program tvarovek ke spojování měděných trubek s vnějšími průměry od 12 do 108 mm. Lisovací tvarovky jsou vyrobeny z mědi nebo červeného bronzu; pro přechody se nabízejí lisovací tvarovky se šroubením.

4 Pro instalace plynu musejí lisovací tvarovky mít vyznačeno: označení žlutou barvou, nebo nápis GAS, příp. PLYN hodnotu PN odolnost tvarovky proti vysokým teplotám GT (např. GT/5)

5 Oblasti použití  pitná voda (studená a teplá)  vytápění  provozní voda ze zařízení na zužitkování dešťové vody  stlačený vzduch do 16 bar  domovní rozvody plynu  solární vytápění

6 Při lisování je velice důležité, aby stále dodržovat montážní návod daného výrobce a používat pouze lisovací nástroje, které výrobce schválil. Lisovací nástroje je nutné pravidelně kontrolovat z hlediska funkčnosti a opotřebení.

7 Lisovací tvarovky Systém A Systém B

8 Pracovní postup při lisování Měděnou trubku pravoúhle zkrátit, uvnitř a vně zbavit otřepu. Odstranění otřepu je velice důležité, aby se zabránilo poškození těsnicího prvku.

9 Pracovní postup při lisování Označit hloubku zasunutí, abychom ihned poznali, zda trubka během montáže nevyklouzla z tvarovky.

10 Pracovní postup při lisování Zkontrolovat správné uložení těsnicího prvku – nepoužívat olej a tuk.

11 Pracovní postup při lisování Tvarovku resp. trubku při lehkém otáčení nasunout resp. zasunout.

12 Pracovní postup při lisování  Zvolit lisovací čelist, otevřít, kolmo nasadit na drážku lisovací tvarovky a zahájit lisování.  Při lisování působí velmi velké síly několika tun – pracujte opatrně!  Používejte pouze povolené lisovací nástroje.

13 Pracovní postup při lisování  Zalisované spoje označte.  Tímto způsobem se okamžitě a jednoznačně zkontroluje, zda je spojení již lisované.

14 Zástrčné spojení Zástrčné spojení patří do skupiny nerozebíratelných spojů.

15 Spojení svěracím kroužkem Tyto tvarovky - spojky se skládají z tělesa tvarovky, kovového svěracího kroužku a převlečné matice.

16 Šroubení (pájené koncovky) Šroubení se většinou používají pro připojení trubek, armatur a přístrojů. Šroubení s plochým těsněnímŠroubení s kuželovým těsněním

17 D ě kuji za pozornost Zdroj:


Stáhnout ppt "Lisované spojení Autor: Vojtěch Rozsíval Lisované spojení Lisované spojení je možné použít na měkké, polotvrdé a tvrdé měděné trubky. K dispozici je."

Podobné prezentace


Reklamy Google