Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek. Osobní informace  Narodil jsem se 7. 10. 2005.  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek. Osobní informace  Narodil jsem se 7. 10. 2005.  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální."— Transkript prezentace:

1 Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek

2 Osobní informace  Narodil jsem se 7. 10. 2005.  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální v Novém Jičíně.  Bydlím v rodinném domku v Hostašovicích s maminkou, tatínkem a mladší sestrou Sárou.  Užívám ráno pravidelně léky na epilepsii.

3 Jak komunikuji  Komunikuji pomocí komunikačních tabulek, které obsahují množství symbolů.  Můžu s vámi mluvit tak, že budu ukazovat na symboly a tím vám něco sdělím.  Pokud budu chtít otočit stránku, ukážu na symbol „otočit stránku“.  Jestliže už nechci mluvit vůbec, otočím hlavu.

4 Jak se mnou mluvit  Jestli chcete, mluvte na mne.  Mluvte na mne jasně, stručně, rozumím.  Prosím, nekřičte na mne, slyším dobře.  Prosím, postavte se přede mne, abyste viděli, na co ukazuji na mé tabulce a já abych vás viděl.

5 Lidé, které mám skutečně rád a jsou pro mne důležití maminka tatínek babička a dědeček sestra Sára

6 Co mám rád  Poslouchám, když mi někdo čte příběhy o zvířatech a přírodě.  Poslouchám hudbu, kterou mám ve svém iPODu.  Když je má rodina blízko.  Čokoládu a jahody, ale jen malé kousky.

7 Nemám rád  Být sám, to mne skutečně děsí.  Když je tma, vždy chci mít malé světlo na noc.  Špenát a lilek.  Jsem velmi smutný, když mi lidi nerozumí; prosím, buďte trpěliví a zkuste porozumět tomu, co vám chci říct.

8 Co je důležité, abyste o mne věděli  Nosím brýle; prosím, ujistěte se, že mi nekloužou z nosu a pokud ano, prosím, zvedněte mi je. Je pro mne obtížně bez nich vidět.  Pokud se mnou chcete něco dělat, upozorněte mne na to, často se lekám.  Jsem alergický na arašídy a nesmím je jíst!!!  Neumím kousat velké kusy jídla, nedávejte mi je.

9 Jak mne polohovat  Nejraději sedím na svém invalidním vozíku.  Pokud ležím na zádech, prosím, podložte mi nohy a pod hlavu dejte malý polštář.  Nedávejte mne do polohy na břicho, špatně se mi dýchá.

10 V případě nutnosti  Volejte mého tatínka Milana 603 569 432  Nebo volejte mou maminku Annu 736 876 385  Můj pediatr je MUDr. Nováková Jana - Jičín – 678 432 864

11 Nejnovější zprávy  Babička s dědou mají nového psa Bena, moc se mi líbí a jsem rád, když mi sedí na klíně.  Líbí se mi ve škole má spolužačka Iveta a já ji také - řekli jsme si to.  Příští týden jedeme s rodiči a sestrou na výlet do ZOO – moc se těším, nejraději pozoruji opice.  Mám novou zimní bundu a vybral jsem si ji sám.


Stáhnout ppt "Můj komunikační pas Jmenuji se Martin Krtek. Osobní informace  Narodil jsem se 7. 10. 2005.  Oslovujte mne Martine.  Jsem žákem Základní školy speciální."

Podobné prezentace


Reklamy Google