Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ17.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ17."— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ17 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Ovoce Téma Charakteristika ovoce Ročník 1, 4 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby 21.10.2012 Anotace Prezentace vysvětluje charakteristiku ovoce a jeho význam ve výživě člověka.

2 Charakteristik Charakteristik

3   Obst ist eine reiche Quelle von Nährstoffen, ein wesentlicher Teil des menschlichen Menüs.   Es gehört zu den ältesten Arten von Lebensmitteln.   Es hat eine hohe biologische Wertigkeit und unteren energetischen Wert.   Die besten Früchte sind frische Früchte.   Obst enthält die Vitamine - C, A, B, Mineralien - Kalzium, Phosphor, Eisen, Kalium, Ballaststoffe, Sacharide, Wasser aber nur wenige Proteine.

4 Benutzung in der Küche Benutzung in der Küche  Frisches Obst – Banane, Kirsche  Kompotte – Erdbeere, Ananas  Marmelade und Konfitüre - Aprikose  Salate - Obstsalat  Desserte – Obstkuchen, Zitroneneis  Juice – Orangensaft

5 Zdroje: Zdroje:  Formanová, Alena. Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN 80-86073-56-4


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ17."

Podobné prezentace


Reklamy Google