Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_10_Summer_holidays_present_simple.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_10_Summer_holidays_present_simple."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_10_Summer_holidays_present_simple NÁZEV: VY_22_INOVACE_AKON_10_Summer_holidays_present_simple Summer_holidays_present_simple TEMA: Summer_holidays_present_simple CZ.1.07/1.4.00/21.1529 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1529

2 Výukový materiál:EUPŠ _OP VK_Šrubařová_AJ2_10_Summer_holidays_present_ simple Šablona:III/2 Sada:AJ2 Autor:Mgr. Pavla Šrubařová Vytvořeno:Září 2012 Ověřeno: Ročník:6 a výše Druh učebního materiálu: Prezentace Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Předmět:Anglický jazyk Tematický okruh:Konverzace Téma:Summer holidays – present simple Anotace:Co obvykle děláš o prázdninách. Úvodní hodina po letních prázdninách. Procvičení přítomného času prostého. Poznámky:

3 What do you usually do during your summer holidays??? Use of present simple tense to describe the habits and things that we do regularly, usually.

4 Present simple – how to use it We use present simple to express the ideas that are repeated or usual. Přítomný čas prostý vyjadřuje, že se něco opakuje nebo že se to děje obvykle. Example:He usually goes to Prague in the summer. She spends her summer holiday at a campsite. We usually visit our grandparents. They do not usually go to the museum. He does not often read books. Do you usually watch TV in the evening? No, I often listen to the radio. When do you usually go to sleep? I go to sleep after 10 p.m. in the summer.

5 What do you usually do in the summer holidays? Where do you usually go in the summer holidays? What do you usually do? What do you often eat? What do you drink? Do you speak English during the summer holidays? Do you have any visits during the summer holidays? Do you visit anybody?

6 What do you usually do in the summer holidays? What do you do when the sun is shining? What do you do when it is raining? Use the verbs from the box below. - Použijte slovesa z rámečku. Použité zdroje: http://office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_10_Summer_holidays_present_simple."

Podobné prezentace


Reklamy Google