Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES. SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES. SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA."— Transkript prezentace:

1 PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES

2 SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA

3 EN RÉPUBLIQUE TCHÈQUE

4 Petit déjeuner Au petit déjeuner, il y a différentes choses sur la table : des pâtisseries, des gâteaux, des céréales, des tartines, des fruits, des yaourts, etc. On peut aussi boire du thé, du chocolat ou du café. Tandis qu'en France on ne mange que des tartines ou des céréales avec du chocolat ou du café et parfois un fruit ou du laitage. Lorsque nous ne sommes pas là, on mange aussi de la charcuterie, on déjeune en famille, tout le monde se lève à la même heure. Mais cela dépend de la famille. On mange beaucoup au petit déjeuner et un peu moins à midi.

5 Snídaně Při snídani v Česku můžeme na stole najít různé věci: buchty, koláčky, cereálie, chleby, ovoce, jogurty atd. K pití si můžeme dávat čaj, kakao nebo kávu. Kdežto ve Francii jíme chleby nebo cereálie s kakaem nebo kávou a někdy ovoce nebo mléčné výrobky. Když tu zrovna nejsme na návštěvě, jedí Češi také uzeniny. Všichni členové rodiny vstávají ve stejnou dobu a snídají společně, ale to záleží na konkrétní rodině. Jedí veliké snídaně, a proto si toho k obědu dávají méně.

6 Restaurant Au restaurant, il y a de tout, mais en grande quantité, on ne mange donc qu'une soupe, et un plat et parfois un dessert. Contrairement aux restaurants français, on ne sert pas de carafes d'eau. Il y a aussi des menus, moins chers qu'en France mais avec plus de quantité.

7 Restaurace V restauraci podávají velké porce, ale češi jedí pouze polévku, hlavní jídlo a někdy dezert. Oproti francouzským restauracím v Česku k jídlu nepodávají karafu s vodou. Stejně jako ve Francii mají v restauracích denní menu, které je sice levnější, ale dbá se u něj spíše na kvantitu než na kvalitu.

8 Fruits et légumes On achète les fruits et légumes au marché, au supermarché ou on les cultive aux jardins. On mange beaucoup de tomates, de poivrons et de concombres mais on ne mange pas de haricots et d'asperges. En France, il y a beaucoup de sortes de salades mais en République tchèque, il n'y en a que quelques-unes (laitue ou salade verte par exemple) Comme en France, on fait des confitures et des compotes avec des fruits.

9 Ovoce a zelenina Ovoce a zeleninu češi nakupují na trhu, v supermarketu nebo si ho sami pěstují na zahrádce. Jedí zde hodně rajčat, okurek a paprik, ale méně časté jsou zelené fazolky a chřest. Ve Francii mají také hodně druhů salátů(např. rukola, polníček), ale v Česku je známý spíše pouze jeden, dva druhy ( hlavně hlávkový nebo ledový salát). Stejně jako ve Francii se zde vyrábějí domácí zavařeniny a kompoty.

10 EN FRANCE


Stáhnout ppt "PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES. SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA."

Podobné prezentace


Reklamy Google