Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z ÁKLADY ŠPANĚLŠTINY Seznámení s osobními zájmeny a nepravidelným slovesem „SER“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z ÁKLADY ŠPANĚLŠTINY Seznámení s osobními zájmeny a nepravidelným slovesem „SER“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva."— Transkript prezentace:

1 Z ÁKLADY ŠPANĚLŠTINY Seznámení s osobními zájmeny a nepravidelným slovesem „SER“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školyVybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0432 AnotaceZájmena, sloveso „být“ Klíčová slovaPronombres, verbo „ser“ PředmětŠpanělský jazyk AutorMgr. Eva Šimonková JazykŠpanělský jazyk Druh učebního materiáluPrezentace, výklad, pracovní list Potřebné pomůckyPC, interaktivní tabule Cílová skupinaStudenti střední školy Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace, procvičení ZdrojeSeznam viz poslední strana

3 Cílem prezentace je seznámit studenty s osobními zájmeny ve španělštině a s nepravidelným slovesem být (SER). Prezentace je určena pro studenty středních škol. Po vysvětlení problematiky a uvedení příkladů následuje procvičení. Studenti se vyjádří. Následuje kliknutí a poté se objeví správné řešení.

4 OSOBNÍ ZÁJMENA: jednotné číslomnožné číslo 1.os.jáYOmy NOSOTROS NOSOTRAS 2.os.tyTÚvyVOSOTROS VOSOTRAS 3.os.onÉLoniELLOS onaELLAonyELLAS VyUSTEDVyUSTEDES

5 N EPRAVIDELNÉ SLOVESO BÝT – „ SER “ Španělská slovesa mohou být pravidelná, částečně nepravidelná a nebo zcela nepravidelná. Následující sloveso patří ke zcela nepravidelným slovesům: yoSOYnosotros, -asSOMOS túERESvosotros, -asSOIS élESellosSON ellaellas ustedustedes

6 U VEĎ O JAKOU OSOBU SLOVESA „ SER “ SE JEDNÁ, DOPLŇ VHODNÉ ZÁJMENO : SON SOMOS SOY ERES SOIS ES ellos, ellas, ustedes nosotros, nosotras yo tú vosotros, vosotras él, ella, usted

7 P ŘÍKLADY POUŽITÍ SLOVESA „SER“ Odkud jsi?¿De dónde eres? Jsem z Prahy.Soy de Praga. Jsem Čech.Soy checo. Odkud je on?¿De dónde es él? On je ze Španělska.Él es de Espaňa. On je Španěl.Él es espaňol. Co je to?¿Qué es? To je kniha.Es un libro. Kdo je to?¿Quién es? To je Juan.Es Juan.

8 O DPOVĚZ NA OTÁZKY : ¿De dónde eres? ¿De dónde es Juan? ¿De dónde son ellos? ¿Qué es? ¿Quién es? ¿De dónde sois vosotros? Soy de Praga. Soy checo. Juan es de Espaňa, es espaňol. Ellos son de Espaňa, son espaňoles. Es un libro. Es Juan. Nosotros somos de Espaňa, somos espaňoles.

9 V YTVOŘ VHODNOU OTÁZKU : Soy de Praga, soy checo. Él es espaňol, es de Madrid. Es un libro. Es María. Nosotros somos espaňoles. ¿De dónde eres? ¿De dónde es él? ¿Qué es? ¿Quién es? ¿De dónde sois vosotros?


Stáhnout ppt "Z ÁKLADY ŠPANĚLŠTINY Seznámení s osobními zájmeny a nepravidelným slovesem „SER“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva."

Podobné prezentace


Reklamy Google