Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Martin Malý Prima.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Martin Malý Prima."— Transkript prezentace:

1 Martin Malý Prima

2

3 Eminem Marshall Bruce Mathers III (* 17. říjen 1972, Saint Joseph, Missouri, Spojené státy americké), spíše známý jako Eminem, je americký rapper, hudební producent, herec a zakladatel nahrávací společnosti Shady Records. Také je členem detroitské skupiny D12, která je však dnes už rozpuštěná. Jeho hudební kariéra mu vynesla třináct prestižních hudebních cen Grammy a v roce 2002 i cenu Akademie za nejlepší píseň.

4 Život Mathers se narodil v Saint Joseph ve státě Missouri v USA. Eminemův otec Marshall Mathers Junior opustil jeho matku Debbie Mathers-Briggs, když Eminemovi bylo 15 měsíců. Většinu dětství strávil stěhováním tam a zpět mezi Saint Joseph a okolím Detroitu v Michiganu. Z toho důvodu často střídal školy a měl tak problémy s hledáním přátel. Stával se také obětí šikany. Když bylo Eminemovi 17 let, seznámil se na střední škole se svým budoucím nejlepším přítelem, Proofem, a také s Kimberly Ann Scott, svojí budoucí ženou. Když v roce 1995 otěhotněla, byla to pro Eminema motivace získat nahrávací smlouvu, aby mohl zaopatřit svoji rodinu. Dne 25. prosince 1995 se jim narodila dcera Hailie Jade. Roku 1996 pak Eminem vydal svoje první nezávislé album Infinite. 11. dubna, byl také smrtelně postřelen Proof. To v rapperovi zanechalo těžko vyléčitelné šrámy a donutilo ho na dlouhou dobu stáhnout se do sebe. V té době začal mnohem víc užívat alkohol a drogy, hlavně prášky na spaní, a stal se na nich závislý. Nakonec se začal léčit, a v roce 2009 přišel s novým albem, na kterém slibuje Proofovi, že už je čistý a v mnoha písních popisuje ono těžké období před vydáním.

5 Počátky O rap se zajímal už jako dítě a vystupovat začal už ve čtrnácti letech, později se skupinou Soul Intent. V roce 1996 vydal svoje první nezávislé album Infinite, následované albem The Slim Shady EP v roce Hip hopová scéna si ho oblíbila pro jeho ojedinělý, komixový styl a také pro to, že je BÍLÝ. Říká se, že Dr. Dre našel Eminemovo demo na zemi v garáži Jimmyho Iovinea, hudebního ředitele vydavatelství Interscope. Tohle demo sice Dr. Dre nepřesvědčilo, ale když Eminem získal druhé místo na Rap Olympics (rapová olympiáda) v roce 1997, Dr. Dre souhlasil se smlouvou.

6 Ukázka

7 Zdroje Wikipedie Google – obrázky


Stáhnout ppt "Martin Malý Prima."

Podobné prezentace


Reklamy Google