Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Paulus Lukáš Co je to čas ?.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Paulus Lukáš Co je to čas ?."— Transkript prezentace:

1 Paulus Lukáš Co je to čas ?

2 6. strana – Závěr prezentace
Obsah 1. strana – Úvod 2. strana – Obsah 3. strana – Měření času 4. Strana - Co asi známe 5. strana – Druhy hodin 6. strana – Závěr prezentace Klikejte rychle máte jen 10 sekund !!

3 Jak měříme čas ? Čas měříme pomocí hodin, které využívají pravidelně se opakující děje. Slouží nám k tomu sluneční hodiny, přesýpací, vodní, atomové(ty jsou nejpřesnější), mechanické hodiny.

4 Co asi známe Jak asi všichni víme hlavní jednotka času je sekunda. Také by jsme měli vědět, že dnes se k měření času používají čím dál častěji hodiny digitální. Odchylka chodu těchto hodinek nepřesahuje 10 sekund za rok. Mimo známe, že 1 hodina je 3600 sekund. Sluneční hodiny označení času: t základní jednotka: sekunda značka jednotky: s

5 Obyčejné digitální hodinky
Druhy hodin Tyto čínské vodní hodiny jsou přibližně ze 14. století. Přesýpací hodiny Obyčejné digitální hodinky

6 Závěr Co by jsme měli vědět?
Od minulého století doteď se výrazně zlepšila kvalita hodinek a můžeme předpokládat, že postupem času se budou objevovat další typy hodinek. Co by jsme měli vědět? Kolik sekund má hodina? Odpověď je 3600 sekund. Jaká je základní jednotka času? Odpověď je sekunda. Kolik je 2 h 15 min. v minutách? Výsledek 135 minut. Které hodiny jsou nejpřesnější? Jsou to hodiny atomové.


Stáhnout ppt "Paulus Lukáš Co je to čas ?."

Podobné prezentace


Reklamy Google