Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpráva z exhibice Vytvořil Maroš Osif 19.4.2009.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpráva z exhibice Vytvořil Maroš Osif 19.4.2009."— Transkript prezentace:

1 Zpráva z exhibice Vytvořil Maroš Osif

2 Kdo? Kdy? Kde? V podvečer jsem se společně s přítelkyní Mirkou a kamarádem Matúšem zúčastnil exhibice taekwondo I.T.F. v prostorách ZŠ Campanus. Exhibice byla určena pro členy poradenské kanceláře Sagitarius.eu, jejich rodiny a významné klienty této kanceláře. Ze známých tváři jsem na exhibici spatřil kolegyně Alenu, Jitku, Zuzku L., Zuzku Ř. (i s jezevčíkem Dykem), Bety doprovázenou manželem a dětmi, kolegu Jardu a kamaráda Martina a Petra.

3 Exhibice V necelých dvou hodinách jsme byli seznámeni se základy bojového umění, s jeho filozofií a vše bylo doprovázeno názornými ukázkami simulace boje a sebeobrany. Celou exhibici skvěle vedl a podrobným popisem doplňoval Lukáš Linhart (III.dan). Z této časti mě nejvíce zaujaly techniky kopů s překonáváním překážky - laicky řečeno - skok s kopem do výšky na lapu.

4 Jiří Votápek předvádí T-Ki
Exhibice Petr předvádí T-Ki Jiří Votápek předvádí T-Ki

5 Exhibice Petr a Martin – kopy a bloky Petr a Lukáš – kopy a bloky
Tomáš a Jirka předvádí techniky sebeobrany

6 Exhibice – pozdrav Petr Pecina Luděk Cigna Leonard Cigna Martin Dudjak Jiří Votápek gen. Choi Hong-Hi Tomáš Komrska Za umělecký zážitek bych rád poděkoval nejen trenéru Lukášovi, ale také hlavním aktérům (viz obrázek), kteří nás uvedli do bojového umění taekwondo a dva z nás diváků přesvědčili i k aktivní účasti na řádném tréninku, který následoval po exhibici.

7 Trénink Jako každý jiný trénink i tenhle začal rozcvičkou a pořádným protahováním ztuhlých svalů. Oproti minulým však trochu v „nové sestavě“ - v zadu cvičili účastníci z publika Matúš a Maroš (bráno zleva).

8 Trénink Za trpělivost při prvním tréninku děkuji Lukáši Linhatovi, který společně s Petrem Pecinou vedli můj první trénink taekwonda.

9 Trénink – the best of Po zautomatizování a zapamatování si, která ruka a noha je pravá a která zas levá, nás na konci čekaly i náročnější a pro někoho i zábavnější techniky sebeobrany.

10 Závěr – Petr Pecina Účastníci sledovali ukázku bojového umění taekwondo ITF pod vedením Lukáše Linharta (III. dan), který přítomné seznamoval se základními technikami, technickými sestavami, systémem nácviků boje a ukázkou sebeobrany. Taekwondo se řadí do široké skupiny bojových umění, svoji jedinečnost má však minimálně ve dvou směrech: unikátní databází kopů, včetně tzv. speciálních technik (korejsky T-Ki), kterou jste viděli na ukázce kopání na terč (lapu) a dále přesně popsaný systém výuky všech technik taekwondo v Encyklopedii taekwondo. Encyklopedii, která má původně 15 dílů a dnes je dostupná spíše ve zkrácené 800stránkové verzi, sepsal sám zakladatel taekwondo gen. Choi Hong-Hi. Toto celoživotní dílo umožňuje dneska každému žákovi dosahovat rychleji vyšší technické úrovně.

11 Závěr – Maroš Osif O taekwondo bojovém umění jsem již něco málo slyšel,ale jak se říká, je jiné o taekwondu číst, nebo ho skutečně zažít. Jiný zážitek si člověk odnese, když se dívá z bezprostřední blízkosti a jedině když si člověk na vlastní kůži vyzkouší taekwondo, tak ví o čem daný sport je. I když jsem jako malý kluk několik let aktivně cvičil karate, bojové umění mě v době dospívaní přestalo zajímat a dneska se k taekwondu dostávám hlavně z důvodu pravidelné pohybové aktivity. Jak jsem měl možnost nejednou slyšet na prvním tréninku: každý sport je o pravidelném tréninku. První hodina tréninku tak byla pro mě jakýmsi poohlédnutím se zpátky na časy, které jsem věnoval karate a zároveň novou výzvou vrátit se k aktivnímu a pravidelnému tréninku.

12 Závěr – Mirka Singerová
Schopnosť správne a včas zareagovať je v dnešnej dobe dôležitá nielen v práci, ale hlavne ak ide o našu bezpečnosť. Čo sa mi na tkd páčilo, že učí ako sa brániť a aj keď možno priamo na ulici človek zareaguje skôr pudovo, na tréningoch nadobudol veľkú dávku istoty a ovládania, čo môže byť rozhodujúce. Najpôsobivejšie boli dlhé preskoky a následné zasiahnutie terča. Len tak na margo mi napadá, že ten, kto Vás chce napadnúť, už dnes asi na Vás nepôjde s holými rukami, takže prajem každému, aby techniky sebaobrany využil v praxi čo najmenej.

13 Poděkování Tímto bych rád poděkoval vedoucímu školy Ge-Baek Hosin Sool panu Martinu Zámečníkovi, který ochotně zajistil exhibici pro kancelář Sagitarius.eu. Dále velký dík patří Lukáši Linhartovi, který vedl více jak 2hodinový ukázkový trénink. Zároveň děkuji i svým kamarádům z taekwonda, kteří s exhibicí pomáhali: Martinu Dudjakovi, Tomáši Komrskovi, Jirkovi Votápkovi, a Luďovi a Lenymu Cignovým. Petr Pecina vedoucí kanceláře Sagitarius.eu

14 Škola Ge-Baek Hosin Sool
Největší škola korejského bojového umění sebeobrany taekwondo ITF v ČR. Dnes pořádá přibližně 50 tréninků týdně ve více jak 20 tělocvičnách po České republice. Více informací o škole Ge-Baek Hosin Sool naleznete na odkazu


Stáhnout ppt "Zpráva z exhibice Vytvořil Maroš Osif 19.4.2009."

Podobné prezentace


Reklamy Google