Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMatěj Novák
1
Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_412 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření:13.8.2012 Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Anatomie MN Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností barmana a seznámení se všemi informacemi, které barman potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ3.A
2
Anatomie MN Báze - základní (většinou alkoholický) nápoj, u krátkých MN tvoří 50 - 75%, u long drinků 20%
3
Anatomie MN Modifikátor - určuje chuťovou specifikaci drinku, doplňuje bázi, rozvíjí její chuť, ale NEDOMINUJE. Např. vermut, likér, ovocná šťáva, sirup, smetana...
4
Anatomie MN Ochucovadla, barevné suroviny - dávájí nápoji zvláštní chuť, barvu. Dávkují se v kapkách či střicích. Např. barová bitters, koření, velmi malé množství likéru, zástřik kůrou, ale i vložky (koktejlové třešně)
5
Anatomie MN Ozdoba - dotváří celkový dojem
6
Anatomie MN Velmi obecná poučka: 1 díl sladkého2 díly kyselého3 díly silného4 díly prodlužujícího one sweettwo sourthree strongfour weak
7
Křížovka
8
Řešení křížovky
9
Zdroje Literatura:BAR, Alexander Mikšovic, ISBN 978-80-254-3983-3 Obrázky:v každém obrázku je hypertextový odkaz na jeho zdroj Pozadí:http://www.fortix.cz/akce/http://www.fortix.cz/akce/
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.