Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMilan Kolář
1
Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření:15.7.2012 Předmět:TOS Tematická oblast:Baristika Téma:Druhy kávy Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností baristy a seznámení se všemi informacemi, které barista potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ2.A 1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_356
2
Irská káva -předehřáté sklo na irskou kávu -hnědý cukr -irská whiskey -káva -smetana (tekutá nebo jen lehce našlehaná) do předehřátého skla dáme cukr, přelijeme kávou a whiskey a ozdobíme smetanou
3
Turecká káva -džezva -jemně mletá káva -cukr -studená voda Kávu a cukr nasypeme do džezvy a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, odstavíme a znovu přivedeme k varu (opakujeme 2x). Naléváme do šálků
4
Mocca - konvička na přípravu mocca kávy - středně mletá káva - studená voda nadávkujeme kávu a vodu do konvičky a necháme varem přefiltrovat
5
Ristretto Spíše emulze nežli kapalina, má velmi hustou pěnu a menší objem než espresso cca 2cl Připravuje se z jemněji namleté kávy než espresso
6
Křížovka
7
Řešení křížovky
8
Zdroje Literatura: VESELÁ, P. Kniha o kávě. Smart Press 2000. ISBN: 978-80-87049-34-1 Obrázky: každý obrázek má hypertextový odkaz na zdroj Video: www.doubleshot.cz Pozadí:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.