Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava jatečného masa Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci si osvojí znalosti s předběžnou přípravou potravin živočišného původu – jatečného masa (hovězí, telecí, vepřové a skopové maso….)
2
Předběžná příprava jatečného masa
Jatečný zvířata dělíme na masa: hovězí telecí vepřové skopové jehněčí kůzlečí králičí koňské Do provozoven je dodáváno vcelku, dělené na poloviny, čtvrtě, na jednotlivé části, případně vykostěné.
3
Předběžná příprava jatečného masa
Úkony spojené s předběžnou úpravou masa: omytí masa odblanění masa (pomocí lezovacího nože) krájení masa na pravidelné kusy (šály) o hmotnosti 1 – 1,5 kg na plátky na kostky na nudličky naklepání plátků masa špikování a protýkání masa (význam, jak špikujeme, jakými surovinami, čím špikujeme, kombinovaný způsob) ochucování masa – kořením, bylinkami, nakládání do oleje
4
VY_32_INOVACE_TPP_504_pracovní_list
Napiš dělení jatečního masa - __________
5
VY_32_INOVACE_TPP_504_pracovní_list_řešení
Správné řešení. - hovězí - telecí - vepřové - skopové - jehněčí - kůzlečí - králičí - koňské
6
Použité zdroje http://www.nasevyziva.cz
Obrázky jatečních zvířat -
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.