Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz
2
Anotace Materiál vysvětluje úpravu u stolu hosta, raclette- barbecue, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorMgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník- barman, servírka –barmanka Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slova Barbecue, opékání, horký kámen, raclette, zážitková gastronomie Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina16 - 19 let Vazby na ostatní materiályTOS, TTP, stolničení
3
je opékání plátků různých druhů mas na horkém plátu v těsné blízkosti stolu, popř. uprostřed stolu „horký stůl“ podobá se pečení na roštu barbecue můžeme také připravovat na grilu s rozžhaveným dřevěným uhlím
4
má podobný způsob přípravy pokrmů jako barbecue speciálně opracovaná kamenná deska se před použitím nahřeje asi na 250°C
5
deska se nasadí do konstrukce s lihovými kahany, které udržují potřebnou teplotu před zraky hostů se na desce připravuje pokrm (maso, ryby, zelenina apod.)
6
znamená „škrabat“ přeloženo do češtiny škrabanice kousek sýra se položí na plochou misku a pak na nažhavené uhlíky dřeva roztavený sýr stékající po nakloněné pánvi se seškrabuje na nahřátý talíř a podává se s brambory
7
rozmanitost sýrů zajistí pestrost pokrmů kombinace se šunkou, salámem, masem, malými karbanátky vegetariánské raclette – jen zelenina, popř. ovoce k zapékání
8
mořská raclette s rybou, dary moře italská raclette s prosciuttem (pancettou) a předvařenými raviolli
9
SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.