Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ TEPLÝCH NÁPOJŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ Free Powerpoint Templates

2 Anotace. Materiál poukazuje na rozdělení inventáře k
Anotace Materiál poukazuje na rozdělení inventáře k servisu teplých nápojů na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova konvice,šálky,sklenice,inventář Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 Inventář na teplé nápoje – rozdělení
Porcelánový Skleněný Kovový

4 Inventář na teplé nápoje
šálky a konvičky na kávu (obsah 0,1 a 0,2 l , vyšší užší) šálky a konvičky na černou kávu (obsah 0,15 a 0,3 l , vyšší užší) šálky a konvičky na čaj (obsah 0,2 a 0,4 l , nižší širší)

5 Inventář na teplé nápoje
konvičky na mléko a smetanu konvice na teplé nápoje (obsah 1,25 až 2 l pro větší skupiny)

6 Inventář na teplé nápoje
tenkostěnné sklenice s objímkou na teplé nápoje – 0,2 l silnostěnné sklenice se stopkou na teplé nápoje – 0,2 l

7 Inventář na teplé nápoje
džezva (kovová nádobka s držátkem na tureckou kávu) příbor na kapanou kávu

8 Kovový inventář na teplé nápoje
konvice na čaj /větší /a kávu moka kávu přílohové konvičky na mléko příbor na překapávanou kávu

9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY"

Podobné prezentace


Reklamy Google