Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:březen 2013 Určeno:7. ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:březen 2013 Určeno:7. ročník."— Transkript prezentace:

1 Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:březen 2013 Určeno:7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Fyzika Tématický celek:Elektromagnetické a světelné děje Registrační číslo projektu:CZ. 1. 07/1. 4. 00/21. 3233 Název projektu:VY_12_INOVACE_Min_F7_2_5 zs zacler Název příjemce podpory:Základní škola, Žacléř, okres Trutnov Anotace: → Zobrazení rovinným zrcadlem.

2 Z OBRAZENÍ ROVINNÝM ZRCADLEM

3 rovinné zrcadlo (95%) leštěný kov (stříbro) tenká vrstva hliníku na zadní straně skleněné tabule

4 Jak vznikají obrazy v rovinném zrcadle? obr. člověk v zrcadle

5 Jak vznikají obrazy v rovinném zrcadle?

6 Část světla se od zrcadla odráží do oka. Oko hledá svítící bod ve směru, odkud paprsky přicházejí do oka. Proto člověk vidí obraz svítícího bodu v zrcadle. Jak vznikají obrazy v rovinném zrcadle?

7 vzorzdánlivý obraz

8 Jak vznikají obrazy v rovinném zrcadle?

9 obraz: zdánlivý (nelze zachytit na stínítku) vzpřímený, stejně velký stranově převrácený souměrný s předmětem podle roviny zrcadla

10 Může postava v zrcadle vidět svoje nohy?

11

12 Zdroje: http://fyzika.jreichl.com/main.article/view/473-zobrazeni-rovinnym-zrcadlem http://kvinta-html.wz.cz/fyzika/optika/zobrazovani_optickymi_soustavami/obrazky/06.jpg http://www.pf.jcu.cz/stru/katedry/fyzika/prof/Tesar/diplomky/obr_dopl_optika/optika/zakl_pr vky/zrcadla/377b.gif


Stáhnout ppt "Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:březen 2013 Určeno:7. ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google