Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilZuzana Mašková
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.3.2013 Ročník (obor):KČ 1. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Zeleninové saláty z tepelně upravené zeleniny Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva technologických postupů zeleninových salátů z vařené zeleniny Šablona číslo materiálu: III/2-20 III/2-20-20
2
S ALÁTY Z VAŘENÉ ZELENINY www. commons wikimedia.cz
3
S ALÁTY Z VAŘENÉ ZELENINY Předběžná úprava: důkladná suchým a mokrým způsobem dělíme, očistíme, propíráme pod tekoucí vodou přebírání, loupání, krájení, strouhání Tepelná úprava: vařením Příloha strana47 Technologie příprava pokrmů I. Nakladatelství Merkur, 1983,1994 ISBN 80-7032-482-1
4
B RAMBOROVÝ SALÁT JEDNODUCHÝ Technologický postup: Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnou, pak oloupeme a krájíme na plátky přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené sladkokyselé okurky a na kolečka nakrájenou cibuli vše vložíme do nádoby, osolíme, opepříme, zalijeme octem rozředěným vodou a olejem salát lehce promícháme, hotový salát necháme v chladnu krátce proležet. Podáváme k pečenému masu, ke smaženým masitým pokrmům, pečeným a smaženým rybám
5
B RAMBOROVÝ SALÁT JEDNODUCHÝ www. commons wikimedia.cz
6
D ALŠÍ SALÁT Z VAŘENÉ ZELENINY Celerový salát Chřestový salát Salát z červené řepy Květákový salát Salát z červeného zelí www. commons wikimedia.cz
7
S ALÁTY S LUŠTĚNIN Fazolový salát: Předběžná úprava: přebrané a omyté fazole, které jsme předem namočili do studené vody uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout vychlazené fazole s přísadou nadrobno nasekané cibule přelijeme olejovou zálivkou, okořeníme mletým pepřem a nesekanou petrželovou natí. salát dobře promícháme a necháme v chladničce asi 1 hodinu odležet
8
D ALŠÍ SALÁTY Z LUŠTĚNIN Čočkový salát Sojový salát www. commons wikimedia.cz
9
D OPLŇKY POKRMŮ Křen s jablky: předběžně upravený křen, očištěný, omytý a nastrouhaný spaříme vývarem nebo vodou. necháme vychladnout, dochutíme oloupanými a nastrouhanými jablky,octem, cukrem a solí promícháme a necháme v chladničce odležet www. commons wikimedia.cz
10
D ALŠÍ DOPLŇKY K POKRMŮM Octový křen Křen s majonézou Křen s karotkou nebo s mrkví www. commons wikimedia.cz
11
P OUŽITÉ ZROJRE www. commons wikimedia.cz Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80-7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978-80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80- 7032-588-7
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.