Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
Gastronomie SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce Mgr. Miroslava Malušková
2
Anotace Materiál vysvětluje postup při flambování ovoce, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník- barman, servírka –barmanka Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Složitá obsluha, flambování, ovoce Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály Je součástí výuky TOS, stolničení
3
Flambování ovoce používá se čerstvé i kompotované ovoce, podává se zpravidla se zmrzlinou velké ovoce krájíme na půlky, popř. oloupeme (broskve, banány, pomeranče)
4
Flambování ovoce čerstvý ananas můžeme u stolu nejprve okrájet a naporcovat, příp. před flambováním podusit ve víně nebo likéru
5
Flambování ovoce postup při flambování je podobný jako u palačinek
koktejl připravíme z cukru (medu), másla, ovocné šťávy a likéru k flambování používáme ovocné pálenky (meruňkovice, jabkovice, koňak, brandy, rum)
6
Flambování ovoce
7
Flambování ovoce
8
Flambování ovoce flambované ovoce můžeme podávat se zmrzlinou, sypeme čokoládou, ořechy nebo jen zlehka pocukrujeme a ihned podáváme
9
Flambování ovoce hrušky, banány jsou oblíbené s vanilkovou zmrzlinou, přelité čokoládovou omáčkou, zdobené a sypané praženými mandlemi nebo ořechy
10
Flambované ovoce - příbor
k drobnému ovoci koktejlový příbor (moučníková vidlička a kávová lžička) k většímu ovoci moučníkový příbor (dezertní vidlička a dezertní lžíce)
11
Použitá literatura SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.