Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilKarolína Moravcová
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:12.3.2013 Ročník (obor):KČ 1. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava zeleninových příkrmů Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva technologických postupů zeleninových příkrmů Šablona číslo materiálu: III/2-20 III/2-20-18
2
P ŘÍPRAVA ZELENINOVÝCH PŘÍKRMŮ www. commons wikimedia.cz
3
P ŘÍPRAVA ZELENINOVÝCH PŘÍKRMŮ Zadělávané zeleninové pokrmy: příprava zeleniny vařené nebo dušené zahuštějeme jíškou, bešamele,velouté legírujeme (zjemňujeme) mlékem, smetanou, máslem dochucujeme: muškátovým oříškem, pepř bílý, zelené natě( petrželová nať,pažitka,kopr) www. commons wikimedia.cz
4
Z ADĚLÁVANÁ MÍCHANÁ ZELENINA Předběžně upravenou zeleninu dusíme(mrkev, kedlubny nakrájenou na malé kostky), květák, zelený hrášek, fazolové lusky, do měkka zahustíme jíškou, přidáme mléko, provaříme, dochutíme solí, muškátovým květem a krátce provaříme Zjemňujeme rozšlehaným žloutkem s mlékem a čerstvým máslem www. commons wikimedia.cz
5
D UŠENÝ ŠPENÁT předběžně upravený špenát uvaříme a prolisujeme zahustíme bešamelem nebo cibulovou jíškou provaříme, dochutíme česnekem rozetřený se solí, mletým pepřem, mlékem a doplníme rozšlehaným vejcem www. commons wikimedia.cz
6
D ALŠÍ ZELENINOVÉ PŘÍKRMY Fazolové lusky nakyselo Dušené hlávkové zelí (bílé) Dušené kysané zelí Dušené červené zelí
7
P OUŽITÉ ZDROJE www. commons wikimedia.cz Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80-7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978-80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80- 7032-588-7
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.