Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ Free Powerpoint Templates
2
Anotace. Materiál poukazuje na možné druhy stolového a
Anotace Materiál poukazuje na možné druhy stolového a sedacího inventáře na úseku obsluhy. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova stoly, židle Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Inventáře na úseku obsluhy
3
Stoly Jsou vyráběny z různých materiálů, mají různé rozměry a tvary
restaurační čtvercové, 80x 80 obdélníkové 120x 80, 180x 80 kulaté, rozkládací, oválné Na jednoho hosta se počítá 65 – 80 cm šířky, 40 cm hloubky.
4
Stoly konferenční – nižší, různé tvary, vhodné do kluboven a hotelových hal
5
Stoly konzumační – vyšší, užší, popř. se sklápěcími sedačkami do samoobslužných restaurací
6
Sedací inventář židle, křesla, klubovky sedačky boxy barové židle
Jsou vyráběny z různých materiálů Pamatujme, že židle by měla být o 30 cm nižší než stůl.
7
Židle čalouněné poločalouněné dřevěně plastové (na zahrádkách) barové
8
POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.